MIND & BODY – All about changing your lifestyle

Soms kom je vast te zitten in een bepaalde levensstijl. Soms ben je je niet eens meer bewust van je levensstijl, maar toch is het belangrijk om er af en toe bij stil te staan.

De afgelopen weken is er bij mij heel veel veranderd, en ik voel mij veel beter. Ik heb niet zo’n moeite met het veranderen van mijn levensstijl, ik heb veel zelfdiscipline. Je krijgt namelijk niets voor niets in het leven. Ik doel natuurlijk op een gezonde levensstijl!

Maar hoe bereik je een gezonde levensstijl? Dit doe je door onder andere; gezonde voeding, beweging en mentaal welbevinden. Helaas is de voeding tegenwoordig niet meer zo puur zoals moeder natuur ze bedacht had. Heel kort samengevat houd gezonde voeding in:
○ veel groente, fruit, volkoren- producten, peulvruchten en noten
○ een paar keer per week vis
○ weinig producten gemaakt van wit meel, zoals witbrood, koekjes, biscuits
○ weinig rood of bewerkt vlees, zoals worst
○ weinig zoete dranken waarin suiker zit, zoals fabriekssap en fris.

Door sporten verbetert je algehele conditie, je lichaam kan meer aan. Wat je misschien minder snel merkt, is de mentale verandering. Maar in je hersenen spelen zich allerlei processen af! Of je je mentaal goed voelt, lekker in je vel zit, heeft meestal te maken met de sociale omgeving of gebeurtenissen die een grote invloed hebben op je als persoon.

Soms is een van deze factoren verstoord. Dit zul je zelf op moeten lossen, want het gaat zeker niet vanzelf. Ben je niet tevreden met je voedingspatroon? Bedenk wat je er aan wil veranderen. Wil je afvallen? Kies dan niet voor een shake dieet, maar kies liever voor een personal coach, die kijkt naar je eetpatroon en jou begeleid op gebied van sport. Plan bijvoorbeeld een bezoek aan de sportschool. Voel je je ongemakkelijk? Ga dan langs bij verschillende sportscholen, en kies degene waar jij je het prettigste bij voelt.

En hele belangrijke, en eigenlijk de overkoepelende factor: het mentaal welbevinden! Het welbevinden houd in dat je je lichamelijk, geestelijk en sociaal goed voelt. Welbevinden gaat dus over lekker in je vel zitten, maar ook over lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven. Heb je een leuke baan of een leuke opleiding, dan leidt dat naar betere resultaten. Om een prettig en evenwichtig leven te leiden, is een goed welbevinden heel belangrijk. Als je lekker in je vel zit kan je beter voor jezelf zorgen en beter omgaan met dagelijkse stress.

Wees je bewust van het leven en hoe je leeft!

XO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s