MIND & BODY – Find your balance in life

Om een goed evenwichtig leven te kunnen leiden, zul je je balans moeten vinden. Dat is zo makkelijk nog niet. Wil jij hier meer over te weten komen? Lees dan verder.

Ontspanning
Mindfulness, yoga etc. zijn erg effectief. Doe het bijvoorbeeld voordat je de dag begint, zo start je rustig je dag. Maar het kan natuurlijk ook voor het slapen gaan, zo kan je je nacht goed ontspannen beginnen. Is yoga of mindfulness niets voor jou? Dan kan sporten in het algemeen ook een perfecte ontstresser zijn!

Één ding tegelijk!
Multitasken kan heel handig zijn, maar uiteindelijk merk je dat één ding goed doen veel meer rust geeft dan met 3 dingen tegelijkertijd bezig zijn. Maak desnoods een planning, en stel dingen niet uit. Dit levert stress op en komt je leven in een disbalans.

Mindmapping
Klinkt vreemd, maar werkt heel simpel. Noteer voor jezelf de gedachte die bij jou negatieve emoties oproepen. Zo krijg je inzicht in hetgeen wat je leven in disbalans brengt. Leg connecties tussen je gedachten en het probleem. Waar komt het vandaan? Wat kan ik er aan doen? Ga er direct mee aan de slag, het geeft veel resultaat.

Tijd voor jezelf!
Naast dat je ergens werkt, iemands partner bent of pap of mam bent, of de schoonmaakster van drie huizen verderop, je bent ook jezelf! En dus even helemaal van niemand iets verplicht. Tijd voor jezelf is erg belangrijk, en kies dan vooral voor oefeningen die voor rust en ontspanning zorgen.

XO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s