MIND & BODY – Mijn 5 gezonde routines

Bij deze mijn 5 gezonde routines van de dag!

○ Vitamine C bruistablet. Dit neem ik elke ochtend, opgelost in een glas water. Vitamine is in de eerste plaats belangrijk voor een goede weerstand. Daarnaast zorgt het voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Het zorgt voor een goed functionerend zenuwstelsel en draagt bij aan je energie. Vitamine C is verder een antioxidant en beschermt het lichaam samen met vitamine E tegen vrije radicalen. Vrije radicalen spelen een rol bij verouderingsprocessen. Ook bevordert vitamine C de opname van ijzer.

○ Wortel. Ik eet wortel regelmatig als tussendoortje. Je hebt handige zakjes wortel of waspeen in de supermarkt die al helemaal schoongewassen zijn. Praktisch voor onderweg! Het bevat veel vitamine A. Vitamine A, is betrokken bij de weerstand. Het wordt daarom ook wel de anti-infectie vitamine genoemd. Daarnaast speelt het een rol bij de groei, het gezichtsvermogen en de gezondheid van huid en tandvlees.

○ Komkommer. Net als andere groentesoorten bevat komkommer veel vezels en voedingsstoffen en erg weinig calorieën.

○ L-lysine. Ik slik dit, elke dag, in de 1e plaats om koortslip tegen te gaan. Soms gaat mijn weerstand snel omlaag, waardoor ik een lipblaasje krijg. Met deze pil krijg ik dit niet meer. l-Lysine vervult veel functies in het lichaam. Het is geconcentreerd in spierweefsel, helpt bij de absorptie van calcium vanuit het maagdarmkanaal, bevordert de botaanmaak en de vorming van collageen. Dit is te koop bij de Etos en de tuinen.

○ Groene thee. Ik neem elke dag een kop groene thee. Meestal ‘s avonds na het avond eten. Verbetering van concentratie/leervermogen. Ook is groene thee goed voor de spijsvertering. Vitamines en mineralen zijn ook terug te vinden in je kopje groene thee: vitamine C, vitamine B-soorten, betacaroteen , fluor, mangaan, zink, koper magnesium en veel andere belangrijke stoffen

XO

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s