FACTS & DISCUSS – Geen vlees eten is ongezond?

Vaak krijg ik onzin naar mijn hoofd geslingerd dat het niet goed is voor een mens, om vegetariër te zijn. Heel vermoeiend, degenen die het zeggen hebben geen enkele research gedaan voordat dit gezegd werd. Ik vond het dus tijd om de vegetariër te steunen. Maar.. ik heb wel research gedaan! Hier een aantal redenen waarom het juist beter is om géén vlees te eten!

Als je als mens dagelijks veel vleeswaren en rood vlees eet, heb je een verhoogde kans op, tot wel 50%, op dikke darmkanker. Bij het eten van ‘normale’ hoeveelheid vlees, zijn de gevolgen natuurlijk minder, maar de kans blijft er zeker. In Nederland behoort darmkanker tot de top drie meest voorkomende ziektes, en een van de ernstigste.

Vlees bevat veel verzadigd vet. Dit vet zorgt voor het dichtslibben van de bloedvaten, wat uiteindelijk zorgt voor hart- en vaatziektes.

Deze ziektes zijn doodsoorzaak nummer één van Nederland. Door geen of minder vlees te eten verklein, of zelfs voorkom je de kans op dikke darmkanker en hart- en vaatziekten.

De Zevendedagsadventisten zijn lid van een protestantse sekte die een hogere leeftijd bereiken dan de gemiddelde Amerikaan. Hun geloof stimuleert een vegetarisch eetpatroon. Hierdoor is ongeveer de helft van deze adventisten vegetariër. Dr. Gary Fraser doet al 30 jaar onderzoek (onder totaal 150.000 adventisten) naar hun voedingspatroon, hun gezondheid en waar ze uiteindelijk aan overlijden. Uit de resultaten blijkt dat wat betreft de risico’s op hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht, verhoogde bloeddruk en verhoogde bloedvetten de vegetariërs beter scoren dan vleeseters. De vegetariërs leven langer en gezonder. – volgens ‘voor een gezond leven’

En dan nog niet gesproken over de antibiotica die word toegevoegd in vlees.

Amen.

signie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s