FACTS & DISCUSS – Sapjes, waarom?!

Tsja, sinds een aantal jaar is het normaal om alles wat je eet, met name groente, allemaal door de blender te doen. Alles moet vloeibaar – in sap – en zó gezond.. Boeken, blogs en youtube staan er vol mee.
image

Maar is dat wel echt zo gezond als er gezegd wordt? Vooral “verbeter je gezondheid’ citaten, krijg ik de kriebels van.

Maar natuurlijk, er is nu ook een juicer. dan kan je zelf je hele appel met klokhuis en al zo in je juicer pleuren en filtert ie jou pitjes en prutjes. Geweldig! We beginnen zo langzamerhand als een aap te leven, die voornamelijk ook allemaal bladgroenten achterover drukt.

Bijvoorbeeld de groene smoothie. Als ie maar groen is. Als er spinazie doorheen gaat is het niet gelijk een groene smoothie. Veel vitamines lossen bovendien ook op in water.

Je zou in deze tijd nog maar groente of fruit kauwen. Ik begrijp de levenstijl ‘groente en fruit voor het leven’ niet. Bovendien maken veel mensen een sap of smoothie voor halverwege de dag. Helaas zijn er drie factoren die de voedingswaarde van je sap of smoothie omlaag brengen, nl. licht, warmte en zuurstof. Als je er een maakt om je vitamines binnen te krijgen, drink hem dan wel gelijk op. Maar je kunt niet giga veel groente in 1 smoothie of sapje doen aangezien je je ook aan je porties per dag moet houden. Teveel is slecht, hypervitaminose.

Daarbij, de kans dat een blender /juicer warm wordt door gebruik is groot. Dan kun je het beste je fruit goed klein snijden, waardoor dat stoomgemaal niet zo hard hoeft te werken om vervolgens je klokhuis er tussen uit te vissen en je 4 soorten groente en 2 soorten fruit samen hoeft te stampen.

Ik heb zelf een blender. Maak ook smoothies, maar niet omdat ik mijn groenten of fruit niet wil kauwen. Puur omdat ik het gewoon lekker vind. Yoghurt, banaan, hoppa prakken maar.

Ik ga binnenkort een kei lekkere en ongezonde (nee da’s een grapje) smoothie erop zetten. Ik raad je aan om vooral lekker groentes en fruit te kauwen en niet alles te blenderen.

Healthy groetjes,

signie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s