HEALTH & FOOD – Waar is citroen goed voor?

vitamine c (32)
Ik ben sinds deze week begonnen met dagelijks citroensap met water drinken (en honing eventueel). Citroensap is rijk aan flavonoïden, kalium, antioxidanten, eiwitten, vitaminen zowel B en C. En het beschikt over een krachtige antivirale immuunopbouw. Je geeft jezelf een natuurlijke vitamineboost, maar ook ultragezonde fytonutriënten komen zo in je lichaam terecht. Ze gaan op zoek naar vrije radicalen die schade aanrichten aan het DNA.

Citroen helpt ook mee om van je acné huid af te komen.

Vergeet antirimpelcrèmes (die toch niet werken). Citroen zorgt dat de huid van binnenuit mooier blijft. De huid straalt als je regelmatig citroen eet of drinkt. Citroen heeft een antibacteriële en antivirale werking. Het gaat allerlei ziektes tegen. Het eten van citroen voorkomt verkoudheid en griep door de hoge dosis vitamine C in combinatie met fytonutriënten die een antioxidantwerking hebben. De citroen helpt gifstoffen, waaronder vrije radicalen, sneller uit het lichaam te werken. Daardoor werkt deze citrusvrucht preventief tegen tal van ziektes.

Uit onderzoek blijkt dat citroensap ook de bacterien vernietigt van malaria, difterie, cholera, tyfus en andere dodelijke ziektes. In de citroen zit vitamine C die vrije radicalen neutraliseert. Vrije radicalen zijn schadelijke deeltjes die veroudering en ziekte veroorzaken.

In het kort
Voorbeelden waarom citroensap bijdraagt aan je gezondheid:
○ Voor gewichtsverlies
○ Verbeterd Immuunsysteem
○ Tegen puistjes
○ Nagels worden sterker
○ Verminderd spierpijn
○ Tegen nierstenen
○ Ontstekingsremmend

Drink bij koorts om de twee uur een glas met lauwwarm water, citroensap en honing.

Citroen olie
Essentiële citroenolie inademen via de neus kan je rustiger maken. Moeheid en duizeligheid kunnen verdwijnen. Je concentratievermogen en alertheid wordt ook vergroot. Er zit magnesium in de citroen wat helpt je om de hersenfuncties beter uit te oefenen.

onderschrift

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s