FACTS & DISCUSS – Waar moeten vegetariërs opletten betr. voeding?

vitamine c (30)
Soms hoor je dat vegetariërs toch wat lichamelijke problemen krijgen als duizeligheid, slap voelen en dergelijke. In dit artikel lees je waar je om moet denken en geef ik je tips wat betreft voeding.

Veel mensen denken dat je zonder vlees en vis niet gezond kunt zijn. Dit is grote onzin, mits je goede vervangers eet. Je hebt deze wel nodig om voldoende ijzer, B12, B1 binnen te krijgen.

Er zijn heel veel vervangers, er is meer dan tofu alleen. Ik heb en aantal goede merknamen van vervangers voor je op een rijtje gezet.
○ Valess
○ Vivera
○ Goodbite
○ Tivall

Andere merken zijn geen volwaardige vervanging van vlees en vis. Deze worden gemaakt van bijvoorbeeld schimmel eiwit, tarwe eiwit of soja. Deze bevatten geen toegevoegde ijzers of B12. Wil je dus een goede vervanger, zorg dan voor een merk in het bovenstaande rijtje.

Belangrijke vervangers:
○ Eieren (omega-3)
○ Noten
○ Peulvruchten
○ Falafel
○ Groene groente zoals broccoli (ijzer)
○ Halvarine en margarine (vit. A en D)
○ Volkorenbrood
○ Ontbijtgranen
○ Zuivel (vit. B12)

B12 komt alleen voor in dierlijke producten, zoals vlees, zuivel, ei en vis. Veganisten kunnen B12 binnenkrijgen door supplementen te slikken of d.m.v. een B12 injectie.

Verder als aanvulling zijn er ook supplementen speciaal voor vegetariërs en veganisten, ik slik bijvoorbeeld L-Lysine (aminozuren). Verkrijgbaar bij de drogist. Mocht je je toch om een of andere reden beroerd voelen, dan raad ik je aan om langs je huisarts te gaan. Die kan verder kijken of je bepaalde vitaminen toch mist.

Voor vragen mag je contact opnemen! (Zie contact & zakelijk).

 

onderschrift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s