FACTS & DISCUSS – Waarom ontbijten?

vitamine c (29)
Het is en zal altijd een ding blijven bij mensen: wel of niet ontbijten. De ene keer wordt verteld dat het niet nodig is om te ontbijten, de andere keer wordt het zwaar aangeraden om wél te ontbijten. Ik heb in iedergeval genoeg redenen om wél te ontbijten, lees ze hier!

Het is belangrijk voor meer energie.
Voedsel is immers de belangrijkste energiebron voor je lichaam, net als benzine voor een auto. Als je wakker wordt, heeft je lichaam lang niks van voedsel gehad. Het is dus vrij logisch dat je lichaam wat nodig heeft om op te kunnen functioneren. Zodat je weer fysiek en mentaal bezig kan gaan. Vooral de koolhydraten in een boterham leveren je goede energie .
image
Maar buiten dat je energie nodig hebt is ontbijten ook cruciaal voor een goede concentratie! Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat mensen die niet ontbijten of enkel een kop koffie drinken, slechter presteerde op korte termijn geheugen testen in vergelijking met degenen die wel een ontbijt hadden gehad! Zegt genoeg denk ik! Je kunt ook flinke hoofdpijn krijgen als je niet ontbijt.

Tsja, de onzin die mensen uitkramen die willen afvallen; ik ontbijt niet want ik moet afvallen. Nou ik haal je uit je droom want; ontbijten is belangrijk om je gewicht op peil te houden! Als jij ‘s ochtends niet ontbijt zal je in de loop v/d dag steeds meer honger krijgen, waardoor je dus gaat bunkeren voor je leven, waardoor je hoogstwaarschijnlijk veeeel meer aankomt dan wanneer je gewoon even had ge-ontbijt. Je blijft op gewicht door je maaltijden door de dag te verspreiden.

Een goed ontbijt zorgt  dat de bloedsuikerspiegel en het insuline niveau op de juiste waarden blijven. Een gezonde bloedsuikerspiegel zal je helpen minder snel geïrriteerd te worden. Best prettig voor je collega’s/studiegenoten.

Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die het ontbijt jarenlang overslaan, vaak een hoger cholesterol gehalte hebben en een te hoog insulinegehalte. Hierdoor kunnen hart-en vaatziekten ontstaan,  kans op diabetes groter, wanneer je het ontbijt voor een lange periode overslaat!

Voorbeelden van ontbijt zijn:
○ brood en fruit (koolhydraten)
○ kwark, yoghurt, muesli (vet)
○ Noten, ei (eiwitten)
Koffie, thee, sinaasappelsap e.d.

Nou, lijkt me vrij duidelijk toch?

onderschrift

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s