FACTS & DISCUSS – Wat is een ideale huisvrouw?

image
De ideale huisvrouw, wat is dat nou eigenlijk? Is het tegenwoordig nog wel echt haalbaar om huisvrouw te zijn, naast je werk en evt. kinderen?

De term huisvrouw vind ik zelf wat ouderwets.

De huisvrouw zelfst.naamw. (v.) Uitspraak:   [ˈhœysfrɑu] Verbuigingen:   huisvrouw|en (meerv.) vrouwelijke partner die thuis zorgt voor het gezin en de huishouding

Tegenwoordig hebben veel vrouwen een baan. Het is in mijn ogen niet haalbaar als de man alleen werkt. Bovendien is het positief als vrouwen aan de bak gaan, jaren terug was dit niet eens in te denken. In dit artikel zoom ik dus wat in op het huishoudelijke.

Tsja, voor de kinderen zorgen, huishouden doen én werken is veel. Wat vinden mensen om mij heen nou eigenlijk een ideale huisvrouw? Ik vroeg ze naar wat ideaal was in hun ogen.

○ “In mijn ogen zou de ideale situatie zijn, dat beide gewoon ervoor zorgen dat alles netjes blijft en een ieder voor elkaar zorgt, geen onderscheid.”

○”Wij doen beide iets in de huishouding. Moeten beide werken dus vindt het logisch dat als ik gewerkt heb en mijn man thuis is zorgt dat het eten klaar is als ik thuis kom. Mijn man doet bijna alles, alleen geen wc schoonmaken en de was.”

Een huishouden runnen kan soms nog best lastig zijn. Irritatie punten als:

○ “Mijn man zet rustig drie keer het was rek opzij zonder te bedenken dat het misschien droog is en eraf kan”.

○ ” Stinksokken ergens neer kwakken terwijl ik net een donkere was heb gedraait”.

Het klinkt natuurlijk allemaal niet ‘irritatie’ waardig, maar dit is het dus blijkbaar wel. Als ik het zo lees, vind ik het komisch.

Er zijn huishoudens waar ze de taken verdelen, of een zelfs een lijst afwerken. Ik denk dat in veel huishoudens, het huishouden een stress factor is. Er zijn vrouwen die willen streven naar het zogenaamde ‘perfecte’ huishouden. Dit doet mij denken aan de foto’s in je jaren ’70, waar vrouwen lachend het huishouden doen alsof het hét uitje van de dag is.

Maak je je nou echt zorgen? Ik kwam een leuke test tegen: ‘hoe vies ben jij?’. Klik hier om de test te maken.

Bij mij kwam dit er uit:
image
Oops! Ik wist het wel.. ik maak mijn huis veel schoon. Ik vind dit niet erg, maar het moet niet meer worden dan nu. Wat sommige mensen de grote jaar schoonmaak noemen, doe ik 2x per week. Over het algemeen maakt een nederlands huishouden 1 à 2 uur schoon per week!

Ik vind het belangrijk dat er geen rommel overal ligt te slingeren. Bij mij telt: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

In mijn zoektocht naar de ideale huisvrouw, zie ik dat er een groot verschil is met vroeger. Logisch, want de tijd is veranderd. Het is per huishouden verschillend. En zeg eerlijk, ideaal bestaat niet toch? Net als perfect. Als je met iemand samen het huishouden doet moet je er samen uit kunnen komen. Laat je niet behandelen alsof je de poetser bent. We leven tenslotte in 2015, waar een vrouw meer is dan een huisvrouw! ; )

Oh, en nog wat hulpmiddelen, die het huishouden net wat makkelijker maken:
image
Neem een levende kruimeldief, le hond met grote tong. Als je aan het werk bent, eet hij de kruimeltjes op die je kinderen hebben laten vallen.

Tegenwoordig verkrijgbaar! Het hele huishouden aan de dweilsokken. Even nat maken en wat dettol er op, en je huis word dagelijks gedweild. Ideaal toch?

signie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s