HEALTH & FOOD – 6 x voedsel waar je happy van wordt

Voedsel is reuze interessant, vooral als je kijkt naar de werking ervan in je lichaam. Zit je in een dip; ben je ongesteld of kan je wel wat meer energie gebruiken? Lees dan verder.

Kokosnoot
Het meest gelukkigmakende eten is de kokosnoot! Kokosnoten bevatten triglyceriden, dat zijn speciale vetten die zorgen voor een betere stemming en ze verbeteren de gezondheid van je hersenen. Let op, het gaat niet over kokosmelk, maar neem bijv. ongezoet kokosnootschaafsel.

Pure chocola
Pure chocolade verbetert de bloedsomloop naar de hersenen en verstrekt de concentratie. Hierdoor voel je je meer energiek en levendig. Je hebt maar een paar gram pure chocola nodig, helaas!

Honing
Honing bevat kaempferol en quercetine wat je hersenen gezond houdt en depressie ‘voorkomt’. Ook heeft honing minder effect op je bloedsuikerspiegel dan suiker. Let wel, gooi de honing niet in je hete thee, dan gaan alle voedingstoffen eruit. Smeer het op je brood of neem gewoon een hap honing (jummy).

Griekse yoghurt
Griekse yoghurt bevat heel veel calcium, meer dan melk. Calcium helpt de hersenen om een geluksstofje vrij te laten komen. Tevens bevat griekse yoghurt meer eiwitten dan gewone yoghurt.

Avocado
Gezonde vetten, avocado zorgt ook dat je bloeddruk laag blijft, stimuleert je hersenen en geeft je een gelukkig gevoel. Een halve avocado per dag is al genoeg om dat te bereiken.

Pompoenpitten
Pompoenpitten zitten vol ijzer, magnesium en tryptofaan. Tryptofaan is een aminozuur dat zorgt voor de aanmaak van serotonine. En serotonine is weer goed voor je geheugen, je stemming, emoties en eetlust.

Wat is jouw happy food?

signie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s