MIND & BODY – The clear skin diet

Ik ben er van overtuigt dat je huid veel zegt over wat je consumeert. Wat je eet en drinkt, zie je terug in je huid. Niet altijd overigens, soms spelen andere factoren ook een rol, bijvoorbeeld hormonen. In deze post een aantal GOOD and BAD factoren voor een clear skin diet.

WEL CONSUMEREN
Vetzuren als wilde zalm, kabeljauw, lijnzaad en amandelen. Vetzuren helpen om het water in de huid vast te houden en geven een mooie gloed, en zo ook het kalmeren van een stress huidje.

Volkoren producten als bruine rijst, gerst, volkoren brood. De vezels in deze granen spoelt gifstoffen af en helpt om de huid schoon te houden

Vitamine B6 zit bijvoorbeeld in zonnebloempitten, bloemkool, walnoten en avocado. Onevenwichtige hormonen kunnen leiden tot acne, voedsel zoals dit kan helpen om hormoonspiegels in evenwicht te houden.

Any fruits! Fruit bevat anti-oxidanten en vitaminen die beide helpen voor een gezonde huid.

NIET CONSUMEREN
Cafeïne zoals koffie, thee, cola en energy drinks. Cafeïne dehydrateert, en de huid heeft juist hydratatie nodig om acne veroorzakende factoren tegen te gaan.

Suiker wat in snoep, desserts, siroop en soda zit. Onderzoek toont uit dat suiker ontstekende werking heeft, beschadigd de huidcellen en bevordert acne.

Verwerkte voedingsmiddelen als hotdogs, ingeblikte soep, kant en klare maaltijden en instant noodles. Deze bevatten ongezonde vetten, welke ook ontstekende werking heeft, beschadigd de huidcellen en bevordert acne.

Vet eten als chips, gefrituurd eten, fast food en margarine. Transvetzuren kunnen  de productie van hormonen een boost geven, wat ook weer kan leiden tot acne.

Hier nog 9 algemene tips voor een gezonde huid!

 1. Voldoende slaap is erg belangrijk voor het lichaam. Het lichaam regenereert, breekt afvalstoffen af en repareert cellen.
 2. Begin van jongs af aan met een gezonde en zo natuurlijk mogelijke voeding.  Daarmee voorzie je je huid van belangrijke vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren.
 3. Drink twee tot drie liter natriumarm water per dag. De huid wordt beter doorbloedt, gladder en elastischer. Bovendien kan de huid beter ontgiften.
 4. Veel beweging in de buitenlucht. Sportieve activiteiten zoals wandelen zorgen ervoor dat de huid strak blijft, overtollig vet verdwijnt en de huid goed doorbloed blijft.
 5. Probeer stress, ruzie en verdriet zoveel mogelijk te voorkomen. Onvrede, wanhoop en depressiviteit zijn slecht voor je huid.
 6. Niet roken! Niets is slechter voor de huid dan nicotine. Je huid verouderd razendsnel en wordt rimpelig en grauw, en bovendien is het gewoon goor.
 7. Geen alcohol.
 8. Gebruik zonnebrandcrème om de schadelijke invloed van tegen te gaan. Je versterkt de werking met natuurlijke antioxidanten die je via de voeding opneemt. Vergeet ook niet dat de huid na het zonnen meer vocht nodig heeft.
 9. Doe niet aan schoonheidsoperaties, plastische chirurgie, hormoonkuren of crashdiëten. Op lange termijn blijven ze niet zonder gevolgen, ze hebben heftige bijwerkingen en werken niet blijvend.

  Bewerk

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s