MIND & BODY – Talk about it

Yeah, talk about it. Dat is makkelijker dan gedaan. Ik zat te zoeken op internet naar een persoonlijk verhaal wat mensen verteld over dingen te praten, ik kon het nergens vinden. Dus dan is het mijn taak.

Ik heb super veel lieve reacties en steunende woorden van jullie gekregen op mijn bericht my story, my despression. Dank jullie wel daarvoor!

Ik heb gemerkt dat veel mensen zich herkennen in dit verhaal en dat hen dit aan het denken zet. Ik vind het belangrijk dat taboes over dit soort dingen doorbroken worden. Er is werkelijk geen reden om je te schamen voor problemen als burn-out, depressie, of wat dan ook, waar je als mens mee te kampen krijgt. Helaas zijn veel mensen bang om gek gevonden te worden, en wordt iemand daar in mijn ogen vaak te snel mee bestempeld. En so what als iemand je wel gek vind, dan zegt dat toch alleen maar wat over die persoon, in plaats van over jou? Lekker laten ouwehoeren!

Door erover te praten leer je beter te relativeren en op die manier krijg je ook beter inzicht in je problemen. Door kleine maar ook grote dingen bespreekbaar te maken word de drempel lager om erover te praten. Je krijgt er een meer heldere kijk op. Het lucht letterlijk je hart, je hoeft het immers niet meer helemaal meer alleen te dragen.

Het is niet nodig om dingen waarmee je zit alleen te dragen. Bovendien vinden mensen die van je houden het fijn als je je ‘leed’ met iemand deelt, zo kunnen ze wat voor je betekenen. Heb je niet de juiste persoon in je leven waar jij je verhaal tegen kan doen? Dan kan je misschien opzoek gaan naar een maatschappelijk werker, of mij een mailtje sturen, dat mag natuurlijk ook (dit blijft privé).

Enige waar je rekening mee moet houden is dat mensen soms niet goed weten hoe te reageren of wat te zeggen. Dit is niet persoonlijk bedoelt naar jou toe! Mijn hele levensverhaal zet ik niet online, maar wel de gevolgen daarvan. Dit is om mensen te bereiken en te laten zien, hé je bent niet de enige, maar er is wat aan te doen.

Talk about it & keep your head up,

signie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s