DIY – How to make your own fantastic bodyscrub

vitamine-c-33.jpg
Een goede scrub is vaak duur. Ik hou vooral van verzorgingsproducten waar (bijna) geen chemische rommel in zit. Ik dacht, het kan vast niet moeilijk zijn je eigen bodyscrub te maken. En dat is zo! Het is niet per se goedkoper, maar wel 100% natuurlijk. Wat heb je nodig?

○ Grof zout
○ 100% amandel olie (Garreth & Holland)
○ 100% kokos olie (Garreth & Holland)
○ 100% olijfolie (Maimona virgen extra van Dille & Kamille)
○ Etherische olie (naar keuze)
○ Mengkom
○ Potje met deksel
○ Lepel

(Hoeveelheden zelf bepalen.) Doe zout in de mengkom. Voeg daarna de kokos-, en amandel-, en olijfolie toe. Let op dat het niet te olie-achtig wordt. Roer het tussendoor steeds goed. Bepaald zelf waar je het meeste van wilt gebruiken. Ik gebruikte het meeste amandelolie. Als laatste druppel je de etherische olie erbij. Ik koos voor citroen en mandarijn oliën. Lekker verfrissend. Essentiële citroenolie inademen via de neus kan je rustiger maken. Moeheid en duizeligheid kunnen verdwijnen. Je concentratievermogen en alertheid wordt ook vergroot.

100% pure amandelolie verzacht en voedt de huid diep. Amandelolie trekt snel in de huid en wordt over het algemeen goed verdragen door de gevoelige huid. Kokosolie werkt antibacterieel en beschermd je huid. En van olijfolie krijg je simpel weg een fluweelzachte huid!

Leuk weetje: citroen zet aan tot helder denken, brengt humor en verdrijft traagheid en besluiteloosheid.  Citroen maakt je wakker en geeft je snelle reflexen om de problemen op te lossen. Citroen heeft ook een verfrissende & zuiverende werking, versterkt en kalmeert bij overspanning & geestelijke uitputting. Spiritueel helpt om “niet verteerbare” emoties te verteren en brengt inzicht bij onopgeloste problemen. Citroen maakt vrolijk en geeft levenslust!

Voordat je de scrub gebruikt: schudt even het potje heen en weer zodat de olie goed verdeeld is.

onderschrift

 

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s