HEALTH & FOOD – 10 x easy snacks 2go

Voor de praktische en luie mensen onder ons hier 10 tips voor easy en handtas vriendelijke snacks voor onderweg! Dus geen mini mars, zakje snoep of andere ongezonde snacks meer voor jou. En mij.hero-rozw.jpg Tegenwoordig bestaan er hele coole en handige lunchboxen. Vroeger was je een loser ermee, maar nu ben je de bom met je luxe broodtrommel. Brood zakjes zijn een no go.

1. Noten.
Een handje noten. Noten zijn rijk aan gezonde vetten. In noten zitten voornamelijk onverzadigde vetten. Dit zijn vetten die  uit plantaardige producten komen. Door het eten van noten daalt het cholesterolgehalte. Die daling verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Ook zijn ze rijk aan belangrijke voedingsstoffen. De meeste bevatten vitamine E, magnesium en eiwitten. Veel van deze voedingsstoffen zijn antioxidanten die goed zijn voor het haar, de huid en de nagels.

2. Cherry tomaten
Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en ijzer, maar belangrijker nog is dat tomaten zeer rijk zijn aan lycopeen. Deze stof is een erg gezond antioxidant. Alledaagse ongemakken als hoofdpijn, vermoeidheid en slapeloosheid hebben veelal als oorzaak de zuurheid van het lichaam. Tomaten hebben een alkalische werking en hebben daardoor een gunstig effect.

3. Banaan
Bananen kunnen heel behulpzaam zijn wanneer iemand van een depressie probeert af te komen. Bananen zijn rijk aan het aminozuur tryptofaan dat door het lichaam omgezet wordt in serotonine. Dit is een neurotransmitter in de hersenen die de stemming verbetert, eetlust onderdrukt en zelfs pijnprikkels verzacht. Daarnaast zorgen bananen er ook voor dat je jezelf beter kunt ontspannen, aangezien vitamine B6 je beter laat slapen en bar_star_hovermagnesium je spieren tot rust laat komen.

4. SoPure repen
Deze fruit- en notenrepen van SoPure bevatten alleen het beste fruit en de lekkerste noten en zaden. In deze repen tref je geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen aan en er zijn  geen suikers aan toegevoegd. Een abricot_organic-1-600x600verantwoord tussendoortje dus! SoPure fruit- en notenrepen zijn namelijk 100% natuurlijk. Mijn favo is de abrikozen reep. Wil je voor iets meer bite gaan? Kies dan de repen waar quinoa in zit. De repen zijn onder andere bij AH en Jumbo te verkrijgen.

5. Mango stukjes
Vitamine B6 uit mango is van groot belang voor het behoud en het verbeteren van de hersenfunctie. Deze vitamine helpt namelijk bij de samensmelting van belangrijke neurotransmitters die bijdragen aan het bepalen van het humeur en de verandering van het slaappatroon. Daarnaast bevatten mango’s ook glutaminezuur. Deze stof kan bijdragen aan een verbetering van de concentratie en het geheugen!

6. Kwark met havermout
Doordat havermout zoveel oplosbare vezels bevat, kan het lekker opzwellen en houdt het de maag lang ‘vol’. Daarom is het zo’n geschikt ontbijt om de ochtend zonder knorren door te komen. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen, zodat er geen snelle piek ontstaat in het bloedglucosegehalte en de energie langzaam wordt afgegeven aan het bloed. Ideaal, vooral als je iemand bent die snel weer trek heeft (like myself).

7. Gedroogd fruit
Een ideale snoep vervanger. Het is rijk aan vitamine B1, vitamine B6, foliumzuur, ijzer, magnesium, koper en kalium. Daarbij zijn veel gedroogde vruchten, zoals vijgen, pruimen en abrikozen, rijk aan voedingsvezels. Vitamine C verdwijnt er helaas uit doordat het gedroogd is.

8. Appel
Een appeltje voor de dorst! Een appel bestaat voor 80% uit water. Handig, want we hebben zo’n 1,5 tot 2 liter vocht nodig per dag.

9. Komkommer
Komkommers zijn rijk aan silica. Silica is een component die helpt bij het ontwikkelen van sterk en gezond bindweefsel in de spieren, ligamenten, pezen, kraakbeen en het bot. Daarnaast heeft de komkommer een hoog watergehalte. Het is bekend dat vocht noodzakelijk is voor een gezonde huid, kom maar hier met die komkommer.

10. Volkoren wrap met avocado en kip
Deze kost iets meer tijd om klaar te maken, maar je zal toch iets moeten doen voor je lunch. Je kan deze makkelijk een dag van te voren maken. Snijd de kip in plakjes. Kip even ‘paneren’ in lekkere kruiden met paneermeel (Marokkaanse, munt, of kipkruiden). Bak de kip in de pan. Snijd de avocado in stukjes. Bak de wrap kort in een pan zonder olie. Alles even laten afkoelen, en in de wrap doen. Je kan er ook voor kiezen kleine wrap rolletjes te maken, net wat je zelf makkelijker vind. En je kan natuurlijk zoveel toevoegen als je zelf wilt! Oprollen in folie en klaar is het.

Volkoren graanproducten een belangrijke leverancier van koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines.  Een avocado is rijk aan vitamine B, vitamine C, vitamine E en het moeilijk te vinden vitamine K dat helpt bij de opbouw van sterke botten. Ook bevatten ze o.a. de mineralen kalium, magnesium, koper, foliumzuur en ijzer. Een avocado bevat ook nog eens ongeveer 4 gram eiwit. Dit is meer proteïne dan in andere vruchten. En suikers, die zitten er bijna niet in.

Wat is jouw lekkerste en gezondste tussendoortje?

signie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s