HEALTH & FOOD – Verantwoorde chocola van SoPure

Wat? Verantwoord chocola eten? Elk gezond mens lust op z’n tijd een stuk chocola. Maar is het niet veel leuker om te kunnen zeggen dat het bij je dagelijkse voeding hoort? So Pure heeft lekkere maar ook échte chocola (wel 70%-80%) op de markt gebracht. Nieuwsgierig waar deze biologische RAW chocolade allemaal goed voor kan zijn? Lees dan mijn artikel!

Hier een aantal leuke weetjes over pure chocola (70%-80%):

  • ORAC-waarde (het vermogen om vrije radicalen op te vangen) van pure chocolade is dan ook een indrukwekkende 13.120. Dus zelfs een klein blokje rauwe chocolade van 10 gram heeft alsnog een hogere waarde dan een bakje bosbessen (2600) of een sinaasappel (1500). RAW chocolade heeft zelfs een ORAC-waarde van 28.000! De antioxidanten in chocolade helpen je lichaam te beschermen tegen hart- en vaatziekten en kanker.
  • Chocolade bevat verschillende stofjes die een oppeppend effect hebben. Het heeft een positief effect op je emoties, eetlust, slaap en de pijnervaring.
  • Het bevat phenylethylamine. Dit wordt ook wel de ‘chocolade-amfetamine’ genoemd en zorgt ervoor dat je stemming verbetert, je je minder depressief voelt en je alerter en opgewekt voelt. Ook verhoogt het je hartslag, like you are in love!
  • Het bevat ook theobromine. Deze stof beïnvloedt het zenuwstelsel en geeft zowel lichaam als geest een ontspannen gevoel.

Laat SoPure nou deze lekkere RAW pure chocolade repen verkopen. En ze worden nog extra lekker gemaakt met 100% natuurlijke toevoegingen zoals bijvoorbeeld mulberries of cacaonibs.

“Met So Pure Chocolate RAW keert les Chevaliers terug naar de manier waarop chocolade eeuwen geleden werd bereid. Intens van smaak, puur en met behoud van goede ingrediënten en eigenschappen. Chocolade zoals het eigenlijk hoort te zijn. Zo gebruiken we uitsluitend Arriba Nacional cacao van kleine biologische boeren uit Ecuador. Deze cacaobonen staan bekend om hun rijke, intense smaak met complexe tonen van fruit en bloemen. Uiteraard is onze biologische cacao ook vrij van pesticiden, insecticiden, transvetten en synthetische hulpstoffen. Dit geeft onze chocolade een pure en explosieve smaaksensatie.” – sopurefruit.com

wp-image-1890094685jpg.jpgDeze biologische RAW repen zijn erg lekker. Je proeft chocola, niet zoals uit een supermarkt, een melk reep met een laag percentage cacao en onwijs veel suiker, maar gewoon puur chocola. Hetgeen wat SoPure ook uniek maakt is dat zij samenwerken met kleine, gecertificeerde biologische boeren uit Ecuador en betalen hen een eerlijke prijs. Dit levert hen voldoende inkomsten op om de cacaoproductie in het gebied duurzaam en op biologische wijze voort te zetten. Ik ben erg enthousiast over dit merk, omdat ik vóór 100% natuurlijke snacks ga, zonder slechte toevoegingen. Ook vind ik het belangrijk dat boeren een eerlijke prijs krijgen.

“Grote producenten verhitten de cacao tot wel 150°C. Bij deze hoge temperaturen worden de meeste gezonde eigenschappen van cacao vernietigd. De cacao in SoPure RAW wordt op veel lagere temperaturen verwerkt. Alleen op deze manier blijven de goede eigenschappen van chocolade bewaard”. – sopurefruit.com

Deze kaneel amandelen (ik lees elke keer keelamandelen.. bleh.. blij dat dat niet in het pakje zit) met chocola zijn mijn favorites. Het is ideaal als tussendoortje. Je zou misschien denken ik eet dat pakje in een keer op, maar dat is met deze pure chocola simpelweg niet zo.

Ik heb ook een op nummer twee staan en dat zijn RAW hazelnoten met 70% pure chocola. Ik vind het lekker voor bij de thee. 

Ik heb ook 3 repen getest, namelijk met: mulberry, cacaonibs en sinaasappel. De mulberry variant is een combinatie van bittere chocola met zoete besjes smaak. De cacaonibs maken de reep meer crunchy. En de reep met sinaasappel is voor de bittere chocolade liefhebbers.

Zelf was ik geen fan van bittere chocolade, maar dat is nu wel veranderd. Laat melkchocolade alsjeblieft staan, en geniet van een echt stuk chocola! Melk vermindert de antioxidantwerking en bovendien zit melkchocolade vaak boordevol suiker! So Pure producten zijn te vinden bij de AH en de Jumbo. Nieuwsgierig? Check hier de website van So Pure.

signie

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s