MIND & BODY – Acne, waar komt het vandaan?

Acne is een heel vervelend huidprobleem. Er bestaan duizenden middeltjes om het tegen te gaan, maar wat werkt nou echt? Je kan iets nog zo hard van buitenaf proberen te bestrijden, maar als je niet weet waar het vandaan komt, kan je het eigenlijk niet even met een middeltje oplossen. Was acne maar zo simpel. Je moet eigenlijk een soort van gaan begrijpen wat je huid je probeert te vertellen! Misschien dat dit artikel jou wat op weg helpt om je huid te begrijpen.

1. Voorhoofd (Spijsvertering)
Als je last hebt van acne op je voorhoofd kan dit te maken hebben met je spijsvertering. Ga op tijd naar bed, drink genoeg water om de afvalstoffen uit je lichaam af te voeren. Neem groente en fruit als komkommer, radijsjes, aardbeien, meloen en tofu. Probeer in ieder geval geraffineerde suikers te vermijden!

2. Wenkbrauwen/Tempels (Lever)
Als je last hebt van acne tussen de wenkbrauwen of bij de wenkbrauwen in de buurt kan dit te maken hebben met je lever. Probeer minder fastfood te eten, en meer verse groenten en fruit. Probeer minder vet te eten en de ongezonde vetten te vervangen door goede vetten zoals avocado en noten. Ook hier geldt dat je wat meer verkoelende groenten en fruit kunt eten, voeding die een hoog gehalte aan water heeft. Probeer binnen 3 uur voordat je gaat slapen niet meer te eten. Probeer minimaal 8 uur te slapen elke nacht.

3. Wangen (Ademhalingsstelsel)
Als je last hebt van acne op de wangen kan dit te maken hebben met je ademhalingsstelsel. Heb je last van allergieën? Hooikoorts, glutenallergie of lactose intolerant? Let op met eten want misschien ben je ergens allergisch voor. Als je rookt kunnen je wangen hier ook op reageren. Verschoon je hoofdkussen wat vaker, zodat je die bacteriën niet op je huid krijgt. Het kan ook zijn dat je allergisch bent voor wasmiddel en dat je huid hier slecht op reageert. Probeer eens een natuurlijk wasmiddel uit.

4. Ogen (Nieren)
Donkere kringen onder de ogen en irritaties kunnen erop wijzen dat je niet genoeg water drinkt. Probeer meer vers fruit te eten zodat je genoeg water binnen krijgt wat je huid van binnenuit voed.

5. Lippen (Stoelgang)
Puistjes rondom je mond kunnen erop wijzen dat je geconstipeerd bent.
Eet meer vezelrijk voedsel zoals groenten en fruit. Probeer te minderen in pittig en gefrituurd voedsel. Soms kun je ook last hebben van de tandpasta die je gebruikt als die in contact komt met je huid.

6. Oren (Nieren)
Dit kan een teken zijn van uitdroging, meer water drinken dus! Probeer koffie en alcohol te vermijden.

7. Kin en kaaklijn (Hormonen)
Gebruik je de pil? Dit kan je hormoon huishouding flink in de war schoppen wat een oorzaak kan zijn voor puistjes uitbraken. Ben je erg gestresst? Probeer het wat rustiger aan te doen en wat tijd vrij te maken om te ontspannen. Probeer minimaal elke dag 30 min aan beweging te doen, dit zorgt ervoor dat alles in je lichaam aan de gang word gezet en dat afvalstoffen zich niet ophopen. Als je aan het ovuleren bent kan dit zich ook uiten in puistjes op je kaaklijn. Probeer meer alkaliserende voedingsmiddelen te consumeren, meer groente dus!

8. Neus (Hart)
Probeer vlees en zout te vermijden.
Zorg dat je genoeg vitamine B binnenkrijgt. Haal eens wat vaker een frisse “neus” buiten. Let op dat je cholesterol niet te hoog is en zorg dat je minder slechte vetten zoals kaas en gefrituurd voedsel eet.

9. Nek (Immuunsysteem)
Puistjes in je nek kan een teken zijn dat je tegen verkouden/griep aan zit. Je lichaam is hard tegen de bacteriën aan het vechten en dit kan daar een oorzaak van zijn. Probeer meer te slapen, yoga oefeningen of ademhalingsoefeningen kunnen je lichaam wat welverdiende rust geven en zorgen dat het zich volledig kan herstellen.

Als je echt met de handen in het haar zit, kan je altijd contact opnemen met je huisarts of een schoonheidsspecialiste. Zelf ben ik er van overtuigt dat zo goed als alles van binnenuit komt. Dan kan je smeren wat je wilt, maar bekijk eerst de binnenkant!

ondertekening

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s