FACTS & DISCUSS – Doe mij maar cola, maar wel light he?

Tsja, hoevaak ik mensen hoor vragen voor een cola light. Het verbaasd mij sowieso al dat mensen denken dat ze beter bezig zijn wanneer ze light nemen. Mensen die aan het afvallen zijn en een cola light nemen in plaats van water, ja ze bestaan.

Maar wat zit er nou eigenlijk in die cola light wat de gewone cola vervangt?

Coca Cola Nederland schrijft:

In onze light-dranken zijn suikers vervangen door zoetstoffen en daarom calorievrij. Die zorgen voor een zoete smaak maar leveren nauwelijks tot geen calorieën. Zoetstoffen, zoals aspartaam en stevia-extract, smaken niet precies hetzelfde als suikers. Dit verklaart het verschil in smaak tussen een light-drank en de regular variant. Zoetstoffen zijn uitgebreid getest door de Europese Unie, net als alle andere additieven (hulpstoffen). Ze hebben een goedgekeurd E-nummer gekregen. Dit betekent dat zoetstoffen op lange en korte termijn onschadelijk zijn voor de gezondheid.

Wat bijzonder dat volgens Coca Cola Nederland zoetstoffen onschadelijk zijn voor de gezondheid. Waarom is dan uit vele onderzoeken uitgekomen dat Aspartaam, ook wel de suikervrije sluipmoordernaar, wel degelijk schade toebrengt aan de gezondheid, sterker nog: kankerverwekkend is?

Het zit in erg veel producten, en het aantal blijft stijgen. Het is natuurlijk erg vreemd dat Cola het als veilig wegschrijft. Aspartaam (E951) blijkt niet alleen al kankerverwekkend te zijn bij doseringen vanaf 20 mg/kg per dag, veel mensen schijnen er ook nog eens ziek van te worden.

“September 2007: Ramazzini publiceert de resultaten van weer een nieuw onderzoek over Aspartaam. Dit onderzoek onderstreept de resultaten van hun eerdere onderzoek in 2005, echter zou uit dit onderzoek blijken dat hoe eerder Aspartaam toegediend werd (foetale fase), hoe meer kankerverwekkend de zoetstof is.”

Dus voor zwangeren is het sowieso een no go, want hoe jonger je Aspartaam binnen krijgt, hoe kankerverwekkender het is voor het kind. Aspartaam heeft jarenlang op de lijst van verboden middelen gestaan, maar waarom het nu wel veilig is, is voor mij een vraag.

In het verleden is Aspartaam al meerdere keren van goedgekeurd naar afgekeurd gegaan. Zoals: in 1980 verbiedt de FDA (Food and Drug administration) het gebruik van Aspartaam, omdat drie onafhankelijk wetenschappers de zoetstof hadden bestudeerd. Zij kwamen tot de ontdekking dat de belangrijkste effecten van Aspartaam op de gezondheid, het ontwikkelen van hersentumoren was.

Helaas werd het kort daarna weer veilg verklaard. Sinds die tijd ligt Aspartaam onder vuur. Op internet zijn er oneindig veel websites (geschreven door wetenschappers, artsen, apothekers, chemisch deskundigen) die verklaren dat Aspartaam zeker schadelijk is. Er zijn al zoveel uitgebreide onderzoeken gedaan die aantonen dat Aspartaam de oorzaak is van méér dan 90 ernstige gezondheidsproblemen zoals kanker, fibromyalgie, epilepsie, leukemie, hoofdpijn, toevallen.

Helaas is het antwoord waarom Aspartaam goedgekeurd is: de corrupte voedingsindustrie. Ik kan er een flinke lap tekst van maken, maar mensen doen veel voor geld. Een aantal quotes uit het interessante boek ‘De Zoete Wraak’ van John Consemulder. Hierin word geschreven over Aspartaam. “De kunstmatige zoetstof Aspartaam als school voorbeeld om belangen-
verstrengeling, het machtsmisbruik, de geheimhouding, de onderzoeksfraude en de corruptie die deze industrie zo kenmerkt, bloot te leggen. ”

“Wist u dat Aspartaam een uiterst giftige stof is en zonder problemen op de markt kon verschijnen?”

“Wist u dat Aspartaam geproduceerd wordt met behulp van genetisch gemanipuleerde micro-organismen?”

“Wist u dat Aspartaam verboden zou moeten worden, maar dat de internationale regelgevingsautoriteiten al meer dan drie decennia lang een oogje dichtknijpen bij de goedkeuring?”

Triest, maar waar. In dit interessante filmpje nog een duidelijke uitleg. Kies geen producten waar Aspartaam in zit, er zijn genoeg andere en VEILIGE lekkere alternatieven! Aspartaam is gif.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s