MIND & BODY – Stress onder controle krijgen

Je lichaam heeft een soort van draagkracht. Komt er te veel druk op je lichaam te staan, krijgt je lichaam meer stresshormonen waardoor uiteindelijk je immuunsysteem onder druk komt te staan. Dit kan komen door situaties of gebeurtenissen die stress leveren, maar ook zeker hoe je op stress reageert (emotioneel, je gedachtes en gedrag). Allereerst moet je er voor open staan om er aan te werken. Met gedachtes als ‘het helpt toch niet’ kom je geen steek verder.

Minder denken, meer voelen
Beslissingen die vanuit je gevoel worden genomen, zijn vaak de beste beslissingen. Vaak zijn we vooral bezig met te beredeneren of te bedenken waarom je iets wel of niet doet. Het gevoel wordt genegeerd en soms wordt de mond gesnoerd door angst. Beslissingen vanuit je gevoel liggen dichtbij jou en wat je nodig hebt. Probeer je gedachten en gevoel ook te scheiden, laat je niet leiden door je angsten en wat er dan wel niet allemaal kan gebeuren enz.

Laat het los
Het heeft geen zin om urenlang te piekeren over iets. Op den duur zijn je gedachten ook niet meer realistisch, en maak je het probleem alleen maar groter. Je bent dan bezig jezelf op te jutten. Je hebt soms niet altijd de controle, accepteer dat. Piekeren maar meer kapot dan je lief is. Schrijf bijvoorbeeld je zorgen op papier en scheur het in stukjes en gooi het weg.

Stel minder hoge eisen
Stel minder hoge eisen aan jezelf! Neem niet te veel hooi op je vork. Alleen de happy families in de Libelle en Margriet kunnen 3 fantastische taarten, perfect opgeruimd huis en geweldige kerstfoto zonder gekreukte kleding voor elkaar krijgen! Maar in het echte leven word dit allemaal niet van je verwacht.

Regelmatig bewegen
Regelmatig bewegen. Het helpt je met stress omgaan verminderd stress verminderen. Bewegen maakt je hoofd leeg en er worden gelukkigmakende stofjes aangemaakt in je hersenen en je voelt je direct meer ontspannen.

Voeding
Iets wat écht vergeten wordt. Voeding doet ontzettend veel met je psyche. Benieuwd wat voor invloeden voeding heeft op je psyche? Lees dan hier mijn artikel!

Kom je er echt niet zelf meer uit? Schaam je niet en zoek hulp. Stress maakt ontzettend veel kapot in het leven en in je lichaam. Gun jezelf beter! Sterkte.

XO Constanza

 

 

 

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s