FACTS & DISCUSS – Your perfect show

vitamine c (20)
Het is al lange tijd helemaal hot om alles te plaatsen op social media wat je doet. Die groep mensen doet er álles aan om aan de buitenwereld te laten zien hoe perfect het leven is. Veel sporten, hét healthy leventje leiden, veel vrienden, veel lachen en veel geld.  Iedereen hangt om je heen, want, wat ben je fantastisch, en hóe doe je dat toch?

Social media is vrij weinig sociaals aan. Wat ik zie is dat het vaak om status en image gaat. We leven in een maatschappij waarin veel mensen liever leuk op de foto staan dan dat we een oprecht mens zijn. Veel volgers krijgen, veel likes. Beroemd zijn op social media is gelijk aan rijk zijn in Monopoly. De neppe mensen hebben een status om hoog te houden, echte mensen interesseert dat niet. Ik doe niets op social media, maar soms krijg ik het gif toch in beeld. Dan vraag ik mij af, is dit waar mensen zich tegenwoordig mee bezig houden? Wat een bekrompen wereld leef ik dan in. Het ergste is nog dat mensen jaloers worden, en ook zo willen leven. Maar niemand wil een show leven toch? Dan ben je jaloers op illusies. En het meest triest van alles is dat die levenstijlen, relaties en leventjes niet eens bestaan. It’s one big joke. Hoe meer je wilt laten zien aan de buitenwereld, hoe minder het is. Ik vind deze generatie verschrikkelijk en ik pas er niet tussen.

Never before has a generation so diligently recorded themselves accomplishing so little.

Social media brengt in mijn ogen ontzettend veel schade toe aan bepaalde doelgroepen. Mensen gaan elkaars levens met elkaar vergelijken, in plaats van waarderen wie we zijn en wat we hebben. Geen wonder dat mensen tegenwoordig klagen over kleine onbelangrijke dingen. Ik word moe van al die ontevreden zeurende mensen.

Ik denk dat mensen denken dat social media compleet onschadelijk is. Maar als mensen echt zo sociaal willen doen, sta op en verken nieuwe dingen, help mensen en zoek ze op, in plaats van altijd online te zijn en faking your happiness and your social life.

Facebook is proof that you’re never too old to have imaginary friends.

Open je ogen en kijk wat er werkelijk toe doet in het leven.
onderschrift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s