Mijn fuckitlist

Ik ben altijd een beetje allergisch voor mensen met een bucketlist. Misschien ben ik een uitzondering, maar ik heb niet zo’n lijst. Origineler is de fuckitlist. Een lijst met 5 situaties waarin ik “fuck it” denk. Ik dacht overigens dat ik origineel was met de naam van de lijst, maar hoe kon ik dat denken met 7,7 miljard andere mensen op onze aarde. Allrighty, here we go.

Ergeren. Irritatie of ergenis is in mijn ogen een keuze, tot een bepaalde mate uiteraard. Sta er maar eens bij stil, de keren dát je je irriteert, je ook kan kiezen om er geen aandacht aan te besteden. Geen energie geven. Denk bijvoorbeeld aan die ellenlange rij bij de kassa. Doodvermoeiend hè? Nee, hoor. Jouw irritatie en ergenissen gaan niets veranderen, behalve jouw energie level. Bewaar dat voor leuke dingen. Life will smile at you.

Vrienden a.k.a. mensen die zich voordoen als vrienden, maar uiteindelijk helemaal geen positieve toevoeging zijn in mijn leven. Ik kies mijn vrienden altijd secuur uit, maar als we eenmaal bevriend zijn, kan je altijd op mij rekenen. Mits het wederzijds is. De belangrijkste les die ik betreft vrienden heb gekregen van het leven, is dat je binnen vriendschappen energie moet geven, maar ook zeker er energie van moet krijgen. Or else, fuck it.

Dingen die niet gaan zoals ze moeten gaan. Een pak suiker wat uit het keukenkastje valt, open. Balen, overal suiker. Vooral heel lachwekkend, want wat ben ik toch onhandig. We leven niet meer in 1800, dus met de stofzuiger (thanks to ingenieur Hubert Booth) 3 minuten werk. Lijkt een beetje op mijn eerste punt, maar bij deze gaat het er vooral om dat je zelf onhandig bezig bent. Je kan wel boos worden op jezelf omdat je iets vergeten bent uit de supermarkt, maar dat is het niet waard.

Vervelende werkgevers. Run! Niet gaan zitten klagen over dat je geen leuke baan hebt/ geen goede werkgever. Doe er iets aan. Niets is vervelender dan voor een niet leuke werkgever werken. Vergeet niet dat alleen jij je leven beter kan maken. Niemand anders doet het voor je én het gaat niet vanzelf. Overal is een oplossing voor. Al is het aanbod van een werkgever nog zo aantrekkelijk, met tegenzin naar werk gaan, moet je niet willen.

Mezelf verdedigen. Ik heb vaak de neiging (gehad) dat als ik iets niet wilde of geen zin in had, dit moest verdedigen. Ik hoef helemaal niet te verdedigen waarom ik geen zin in iets heb of iets op een bepaalde manier doe. Mensen mogen het van mij ook alleen doen met een “nee, vandaag even niet” of een “liever een andere keer”. Het lijkt misschien onaardig, maar dat hoeft helemaal niet. Je haalt vooral een last van je schouders af, daarbij zal de wederpartij zich erbij neer moeten leggen. Mensen mogen jouw “nee” ook accepteren.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.