Mijn jugendstil koelkast en meer

Met frisse tegenzin gaan werken vandaag. Soms lijkt er geen einde te komen aan zo’n dag, hè. Of ben jij er zo een die zegt “nee, mijn werk is mijn hobby”. Nou, leuk voor je, voor mij niet. Anyway, toen ik mijn laatste mail uit mijn inbox verwijderde waarin een cliënt boos schreef “FIJN WEEKEND!!1!” a.k.a. “ik hoop dat je sterft dit weekend”, had ik eindelijk weekend.

Vanmorgen keek ik in mijn koelkast en dacht “wie heeft hier alles zonder deksel naar binnen geklapt?”. Opeens viel het mij op dat de koelkast wel schoongemaakt mocht worden. Nu klinkt het een beetje als de studentenhuis koelkasten van Rob Geus, maar nee, ik vind overdrijven lekker. De persoon die mijn koelkast heeft ontworpen, moet de mensheid wel haten. Het is een soort van jugendstil plafond van binnen, zoveel hoekjes en vakjes waar je met je microvezeldoekje niet goed bij komt. Enfin. J’ai survécu. Het is schoon.

Ik vind overdrijven lekker


Om nog even in de huishoudsferen te blijven, mijn boodschappen laat ik nu zo’n jaar bezorgen. Tussendoor ga ik wel eens voor taart, koek of andere dingen die je beter gelijk op je dijen kan plakken. Voor mij is het een verademing (het bezorgen van de boodschappen, niet mijn dikke dijen). Alleen al dat ik niet meer met een karretje met een kapot wiel door de supermarkt hoef te rollen. Pas was er een vrouw die zich omdraaide, maar dat hele mandje zo mee scheurde in die bocht, en uiteraard op mijn scheenbeen werd geparkeerd. Maakt allemaal niet uit, die schenen zijn toch al gevoelloos geworden door alle ontmoetingen met winkelkarretjes uit het verleden.

Maar dat betekent natuurlijk wel minder beweging. Om mijn enigszins gestoorde en ietwat drukke brein in toom te houden, probeer ik dagelijks zo’n 6000 stappen te maken. Niet voor de lijn, maar om even helemaal lekker zen te worden met mezelf. Nee, even serieus, het helpt goed tegen piekeren. But first. Weekend, tijd voor een lekkere vino.

Adiosa rebel.Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.