Gescalpeerd en creatief zijn

Ik lag net even op de grond, te kijken onder de bank of er speeltjes van mijn kat lagen. Ik viste er een elastiekje en muisje onder vandaan. Na de vangst wilde ik weer op twee benen gaan staan, maar tussen op de grond liggen en gaan staan, bleek dat ik met mijn knie op mijn haar zat. Dus toen ik eenmaal mijn hoofd omhoog gooide om te gaan staan, zoals de evolutie dat voor ons geregeld heeft, trok ik bijna mijn halve pruik uit mijn hoofd. Maar in ieder geval heeft Rocky zijn muis terug en weet ik weer hoe het voelt om gescalpeerd te worden.

Vandaag weer een werkdag, zoals je misschien wel kon raden. Terwijl ik verschrikt opkeek van mijn laptop omdat mijn kat zichzelf 3 meter de lucht in lanceerde door zijn ontmoeting met de glazenwasser, keek ik super satisfied naar mijn agendaplanning deze week. Afgelopen maanden heb ik te weinig gedaan waar ik echt energie van kreeg. Ik houd dit meestal goed in de gaten, omdat het er nog al eens bij in schiet. Doordat ik soms te veel moet doen, heb ik geen energie meer over voor hetgeen waar ik energie van krijg. Het is dan een beetje een vicieuze cirkel. Deze week ga ik lekker naar de schoonheidsspecialiste en ga ik wat meer creatieve dingen doen.

Of een leuk kerststukje maken met mos en takken.

Ik ben een beetje allergisch geworden voor het woord creatief. Bij mijn vorige baan had ik een aantal collega’s met van die veel te kort geknipte haren als een soort parkiet. Zij gingen altijd naar zo’n beurs om lekker creatief te doen. Van die leuke kaarten maken en lekker stempelen met zo’n stempelkussen. Of een leuk kerststukje maken met mos en takken. On-wijs creatief. Ik ga dit woord niet meer gebruiken denk ik. Ik zeg voortaan wel dat ik “iets ga maken” of zo.

Voor nu moet ik mijn werkdag maar weer zien door te komen, maar het is gister en eergisteren ook gelukt. We zitten alweer op de helft van de werkweek, dus hier hangt de vlag half stok, ha-ha. De rest van mijn slechte grappen bewaar ik wel voor vrijdag.

Joejoe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.