Nat entertainment vanaf de bank

Voor het gemak had ik even mijn halfvolle theebeker op de bank gezet, toen ik besloot het “pak mijn hand” spel te spelen met mijn kat. Ik zit nu met een natte reet op de bank want de beker is nu leeg. Theoretisch gezien had mijn beker ook op de tafel gepast, maar iets in mij vond het een prima idee om het op een niet gladde onverharde ondergrond te zetten die veranderd van vorm bij beweging.

Ik zit nu met een natte reet op de bank

Toch maar na een kwartier besloten om op een ander stuk van de bank te gaan zitten. Nadat ik mijn mikado aan snoeren gerangschikt had, dacht ik eindelijk te kunnen starten met mijn hoofdpijn opdracht: scriptie. Ik was weer helemaal opnieuw gesetteld op de bank met de laptop op schoot, schijnt de zon precies op de helft van mijn hoofd. Hierdoor moest ik verder typen met mijn hoofd in een 45 graden hoek. Whatever. Leven gaat nou eenmaal niet over rozen.

Helaas begreep mijn kat niet dat mijn entertainment bureau vandaag even gesloten is, dus begon hij met zichzelf entertainen, waarbij ik het centrum van de aandacht werd (aka tanden in vlees en mijn armen als krabpaal gebruiken). Zo zie je, ik wil wel, maar ik word geteisterd door factoren van buitenaf. Gelukkig vond mijn kat na een uur afleiding in de andere kant van het huis.

Wat zal ik blij zijn als ik klaar ben met mijn studie. Tegelijkertijd ben ik bang voor een leegte. Die leegte zou iemand anders beschrijven als rust, maar zo kan ik het nog niet zien. Mijn verstand weet dat er tegen die tijd alweer genoeg veranderingen hebben plaatsgevonden en dat er geen sprake zal zijn van een leegte. Ik ben erachter gekomen dat ik bang ben om stil te staan in het leven, dat ik graag mijn leven wil blijven ontwikkelen. Dat is op zich niets geks, maar het is ook goed om “gewoon” te leven, zonder dat die ontwikkeldrang zich zo op de voorgrond treedt. Tevreden zijn met waar je staat en niet alles hoeft in een razend tempo gedaan te worden. Het zal een kwestie van wennen zijn. Ik denk dat deze onzekerheid past bij dit moment in mijn leven. Van werken en studeren naar werken en nog meer van het leven genieten. Andere dromen rustig achterna gaan.

Om nog even terug te komen op mijn punt uit een vorige post, het doen van dingen waar je energie van krijgt. Deze week is dat onder andere een taart bakken, buiten wandelen en aan mijn website werken. Relatief kleine dingen, omdat ik daarnaast druk ben met mijn studie. Kleine dingen waar ik heel erg blij en gelukkig van word. Wat doe jij deze week waar je blij van wordt?

Nou toedeledokie, live, love, laugh, hè.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.