Chardonnay, pizza & weekend

Vrijdag. Weekend, yiiiihaaaa. Net met mijn nekhernia van het studeren naar de supermarkt gefietst. Mijn spieren rondom mijn hoofd en schouders zijn van beton (of misschien komt het door de kopstoot met mijn kat. Vraag maar niet verder, ik weet ook niet precies hoe het gebeurde). Gelukkig waren er maar honderd winkelkarren actief in de supermarkt, zodat ik met gemak van a naar b kon en van a weer naar z (want ik ben immers niet goed in boodschappen doen). Halverwege mijn fietsrit zag ik dat mijn tas ook volledig gescheurd was omdat ik de pizzadoos erin had zitten drukken. Was even bang dat mijn puddingbroodjes uit de tas waren gevallen tijdens de rit, maar gelukkig niet. Daarna bang dat ik mijn wijntje verloren was, maar godzijdank die ook niet. Zit nu op mijn gat voor de oven te staren naar mijn pizza. Ik heb hem nodig, en hij mij.

Na het maken van allemaal euforische geluiden toen ik mijn pizza uit de oven haalde, slok Chardonnay nam én op de bank plofte met mijn zachte plaid wist ik niet hoe snel ik een hap moest nemen van mijn mozzarella pizza, of zoals sommigen zeggen ‘motsarella’. Goed, de daaropvolgende seconden waren minder aangenaam toen de flap gloeiende mozzarella besloot om van mijn pizza af te glijden en volledig tegen mijn muil aan te plakken. Maar hey het is weekend!

Afgelopen twee weken heb ik de vrije tijd die ik had, gestoken in mijn studie en mijn website. Twee zaken die óntzettend belangrijk zijn voor mij. Soms verlang je naar meer vrije dagen, maar na een week hard werken kan je veel meer genieten van je vrije dagen. Zolang er maar een gezonde balans is.

Mensen lijken zich liever uren suf te staren op een scherm. Zónde,

Ik had vandaag een leuk gesprek met iemand over de toenemende oppervlakkigheid van mensen, met name door social media. Steeds meer mensen zijn veel bezig met zichzelf. Jezelf constant fotograferen, is het niet op de top van een berg, dan wel badend in de Nepalese wateren. Het narcisme spat er van af. Het valt mij op dat mensen ook steeds minder hobby’s hebben. Zo zei een vrouw eens tegen mij “huh heb je geen social media? Wat doe je dan in je vrije tijd?”. Mensen lijken zich liever uren suf te staren op een scherm. Zónde, want je creëert een ontzettend beperkt leven zo voor jezelf. Ik heb wel eens de opmerking gekregen dat ik onder een steen leef, omdat ik niet aan social media doe. Maar hij (hij met wie ik dit gesprek had) zei “zíj leven onder een steen en jij zit er bovenop”. Ik begreep eerst niet zo goed wat hij bedoelde, maar nu ik erover nagedacht heb, vind ik het eigenlijk wel een goede.

Morgen ga ik héérlijk planten scoren in real life, na mijn plant-bestel fiasco. Mocht je je afvragen waar ik het nu wéér over heb, klik hier. Verder neem ik mijn meetlatje mee, omdat ik nog een bloempot moet hebben voor de gedrocht plant. Ik moet dus even de bloempotten op gaan meten daar (ja, ik weet het. Ik denk dat het bij het volwassen leven hoort). Ik heb besloten om de plant heel veel liefde en warmte te geven, dan wordt het vast een prachtige plant. Alles wordt mooier met veel liefde en warmte. Cheers op het weekend, Parel.

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.