Top 5 herfst musthaves

Het is herfst. De herfst is prachtig, maar soms ook wel een beetje vervelend met alle regen die wij mogen ontvangen. Om toch lekker en knus de herfst door te komen, heb ik een musthave top 5 gemaakt. Een gezellig huis is een gezellig hoofd, ofzoiets.

Kleur
Hup! We hebben kleur nodig in huis. Niemand wordt blij van een grauwe en kille isoleercel. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde plaid of kussens op de bank. Soms kan een klein beetje kleur al een hoop veranderen in huis. Daarbij hebben kleuren effect op je gemoedstoestand en dus op de gezondheid. Helemaal nu we naar de wintermaanden gaan en we minder zonlicht overdag hebben. Aardse, wijnrode en okergele kleuren zijn mijn favoriet. Kleur is natuurlijk áltijd goed in huis, maar in deze maanden kan je er extra aandacht aan besteden.

Warmte
We kunnen echt niet de herfst in zonder een lekkere trui. Het liefst eentje die net een maatje te groot is. Ik kom zelf om in de truien en vesten, omdat ik het vrijwel altijd koud heb. Oh, en een lekkere dikke en zachte badjas. Dit geldt ook voor pantoffels en dikke sokken. Én ouderwets, maar in my opinion onmisbaar: een kruik. Maar wel de echte ouderwetse van aluminium, waar je gekookt water in doet. Vaak blijf deze heel wat uren warm. Als het echt koud is, leg ik deze een uur van te voren in bed, zodat het bed al een beetje is opgewarmd. Heerlijk!

Candles, candles én candles!
Dit is eigenlijk een item wat onmisbaar is in het leven. Kaarsen zijn altijd zo sfeervol. Liefst in een kleur, bijvoorbeeld bordeaux rood. Je kan natuurlijk ook potjes recyclen en deze versieren. Op internet staan een heleboel leuke creatieve ideeën om leuke waxinehouders te maken. Het leukste is om allerlei verschillende soorten kaarsen bij elkaar te zetten in verschillende kleuren. Kaarsen met herfstgeuren, zoals kaneel en appel, vind ik zelf ook heel erg lekker ruiken.

Leesvoer
Een goed boek! Of als je niet echt een lezer bent, een tijdschrift. Soms heb je niet echt de rust om een boek te lezen, dan kan je beter kiezen voor een “makkelijk” boek, óf een tijdschrift met korte stukken tekst. Je mag natuurlijk ook altijd mijn website bezoeken om lekker te lezen, maar het is goed om af en toe (meer dan af en toe) even niet op een scherm te kijken. Ik lees zelf het liefst boeken met het genre thriller. Op het moment ben ik erg druk, dus kies ik voor boeken die wat makkelijker te lezen zijn. Stiekem vind ik tienermeiden boeken ook erg leuk (tip: Tijger, Tanga’s En Tongzoenen)

Verzorging
En wat natuurlijk niet vergeten mag worden, de huidverzorging. Je huid zal een wat vollere crème nodig hebben dan in de zomer. Met de koudere weersomstandigheden en de kachel die aan staat, heeft je huid dit nodig voor goede hydratatie. Het is geen overbodige luxe om je huid ’s morgens en ’s avonds in te smeren met een dag,- of nachtcrème. Op mijn website kan je binnenkort wat meer posts verwachten rondom huidverzorging. Als je deze niet wilt missen, kan je je hier abonneren. Je huid verdient de volle aandacht!

En natuurlijk lekker veel thee, chocolademelk en lekkere koekjes. Maar dat mag wat mij betreft ook de rest van het jaar!

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.