21 heerlijke vrouwenfilms & series

De komende maanden is het perfect weer voor een leuke film of serie. Ik ben groot fan van Netflix en kijk dan ook schandalig veel series en films. Vooral lekker bingewatching op zondag natuurlijk. Ik dacht, laat ik op deze regenachtige zondagmiddag eens mijn favoriete top 20 luchtige vrouwen films en series maken van het afgelopen jaar (of jaren), waar je vooral niet (teveel) bij na hoeft te denken. Even tijd voor jezelf en je hersenen even laten ontspannen. De meeste zijn allemaal (nog) te zien op Netflix.

 1. Bridget Jones
  Oh, ik houd van Bridget Jones! Ik kijk deze films elk jaar wel een paar keer, en het verveelt niet. Een speelfilm over een jonge vrijgezelle vrouw begin dertig, uit Londen. Hopeloos liefdesleven, veel wijn, diëten, en een beetje klunzigheid. Héérlijk. De volgorde van de films is als volgt: Bridget Jones’s Diary, Bridget Jones: The Edge of Reason en Bridget Jones’s Baby.
 2. Good girls
  Een 3 seizoenen drama komedie serie over drie huisvrouwen in het criminele circuit. Want wat als je je rekeningen niet meer kan betalen en er geen back up plan is? Dan zit er maar één ding op, het verkeerde pad. Of dat allemaal vlekkeloos gaat? Nee natuurlijk niet! Hilarische maar óók spannende serie.
 3. The Holiday
  Net Als Bridget Jones, kijk ik deze romantische komedie film ook ieder jaar een aantal keer. Natuurlijk ook een beetje omdat Jude Law er in speelt. Amanda haar relatie is over en ze wilt er even tussen uit. Ze belandt op een website met vakantiehuisjes, en ruilt van huis met een andere vrouw genaamd Iris. Ze ruilt haar gigantische villa in voor een knus en schattig huisje in Engeland. Maar in plaats van enkel van huis wisselen, leiden ze tijdelijk ook elkaars leven.
 4. Gooische Vrouwen
  Gooische vrouwen de serie én film mag natuurlijk niet ontbreken aan mijn lijst. Helaas staat de Nederlandse drama serie niet op Netflix, maar de film wel. Het is de Nederlandse versie van Desperate Housewives. Een film over de avonturen van vier goede vriendinnen uit ‘t Gooi. Ik heb zowel de serie als de film gezien, maar volgens mij is de film ook goed te begrijpen zonder de serie gezien te hebben. Lekker kák en decadent!
 5. Girlboss
  Een hele vermakelijke komedie serie van 1 seizoen over een rebelse vrouw eind twintig. Ze leeft haar leven, maar is niet tevreden. Sophia heeft een grote mond maar een klein hart. Gefascineerd door mode, start ze haar eigen fashionmerk genaamd ‘Nasty Gal’. Een vrouw met een eigen wil en sterk karakter die (samen met haar vriendin) haar droom achterna gaat.
 6. Dead To Me
  Deze comedy drama serie van 2 seizoenen vond ik erg goed. Het gaat over twee vrouwen die met elkaar bevriend raken, nadat zij beiden hun man hebben verloren. Of toch niet? Een spannende serie met veel humor en veel geheimen. Zeker de moeite waard om te kijken.
 7. The Let Down
  Een Australische serie van 2 seizoenen over een moeder met een huilbaby. Geen zoetsappig gedoe, maar de echte ellende die je als ouder kan doormaken. Slapeloze nachten, geen seks en chronische vermoeidheid. Ze zoekt hulp bij een supportgroep waar zij nog meer (vreemde) ouders leert kennen. Erg grappig ook.
 8. Sweet Magnolia’s
  Een hele simpele en makkelijk wegkijkende romantische serie van 1 seizoen. Het gaat over drie vriendinnen die elkaar steunen nadat het huwelijk van Maddie is stuk gelopen. Ze jagen samen hun gezamenlijke droom achterna.
 9. 13 going on 30
  Oh, ik ben verliefd op deze romantische fantasy tienerfilm, uit 2004 alweer. Een onzeker meisje krijgt voor haar verjaardag van haar beste vriend een poppenhuis. Ze viert haar verjaardag voor het populaire groepje meiden op school, maar dit loopt niet af zoals ze gehoopt had. En plotseling wordt ze wakker, maar niet zoals ze gewend is!
 10. Matilda
  Een van mijn favoriete kinderfilms. Ik kijk deze film elk jaar nog met veel plezier. Matilda is een Amerikaanse film uit 1996 naar het boek Matilda van Roald Dahl. Het gaat over een bijzonder intelligent meisje dat geadopteerd is door niet al te beste ouders. Maar naast dat zij intelligent is, heeft ze een bijzondere gave. Als ze eenmaal naar school mag, treft ze daar ook nog het vreselijk gemene schoolhoofd. Zij beleeft samen met haar lieve juffrouw (en klasgenoten) allemaal avonturen.
 11. Virgin River
  Een serie van (per 27 november 2020) 2 seizoenen over een verpleegkundige die voor een nieuwe start verhuisd naar het dorpje Virgin River. Echter is opnieuw starten niet zo simpel in dit dorpje. Liefde, moord en geheimen. De serie is gebaseerd op de romantische boekenreeks van schrijfster Robyn Carr.
 12. You
  Wil je graag een spannende psychologische thriller serie kijken? Dan is You een geschikte serie, De serie heeft twee seizoenen. De jongeman Joe valt voor een meisje en doet er alles aan om haar gelukkig te maken. Helaas veranderd hij al snel van de perfecte boyfriend naar de geobsedeerde stalker. Seizoen 1 vond ik een stuk sterker dan 2, maar beide alsnog waard om te kijken.
 13. Gran Hotel
  Een Spaans romantisch kostuumdrama wat zich afspeelt in 1905. Ik heb deze serie van 3 seizoenen al meerdere malen gekeken, en het blijft mooi. De knappe Julio reist naar Santander af om zijn zus op te zoeken. Hij heeft namelijk al een tijdje geen brieven meer van haar ontvangen. Eenmaal aangekomen blijkt zijn zus daar niet meer te werken. Is ze vermoord? Julio wordt ook nog eens verliefd op de dochter van de eigenaresse van het hotel, iets wat absoluut ongewenst is. Er ontwikkelt zich een geheime relatie. Bloedstollende avonturen in het luxe Gran Hotel.
 14. Little Women (2019)
  Een prachtige en goede film! Een kostuumdrama over vier ambitieuze zussen die in armoede opgroeien in de 19e eeuw. Hun vader vecht mee in de burgeroorlog en moeder zorgt voor het gezin. Ze hebben grotere ambities dan in de 19e eeuw van vrouwen verwacht wordt.. Vooral Jo (schrijfster) voelt zich beperkt in het leven en wil niet afhankelijk zijn van de man,. Haar rijke buurjongen Laurie wordt haar beste vriend. Een kijkje in het onstuimige en bijzondere leven van de little women.
 15. Our Sould At Night
  Een mooie romantische film. Addie en Louis besluiten na het overlijden van hun echtgenoot om samen te slapen tegen de eenzaamheid. Of is er meer dan dat?
 16. The Hustle
  Een leuke komedie film over twee vrouwelijke oplichtsters, die elkaars pad per ongeluk kruisen. Omdat een aantal mannen hun heeft belazerd, besluiten zij samen te gaan werken, De amateuristische en hilarische Penny (gespeeld door Rebel Wilson, ik vind haar zó leuk) tegenover expert oplichtster Josephine.
 17. Isn’t It Romantic
  En omdat ik zo van Rebel Wilson houd, hoort ook deze film in mijn lijst thuis. Een echte feel good film. Het wil allemaal niet echt lukken bij Nathalie. Op werk ziet niemand haar staan en haar liefdesleven is ook niet bepaalt succesvol te noemen. Ze gelooft dan ook niet in een levenslange relatie.. Plots belandt ze in een romantische film nadat ze haar bewustzijn verloor bij een diefstal. Ze leeft een écht cliché.
 18. Mean Girls
  Echt een oudje, maar nog steeds leuk om te kijken. Een film over de bescheiden en onzekere Cady. Ze sluit zich aan bij de populaire meidengroep van school. Cady hoorde er helemaal bij, totdat zij verliefd wordt op de ex van het populaire meisje Regina. Game on. Het is oorlog tussen Cady en de groep populaire meiden. In 2011 is er een tweede film van Mean Girls uitgekomen, maar deze vind ik minder leuk dan de eerste.
 19. Easy A
  Een erg hilarische film over het onopvallende meisje genaamd Olive. Als haar vriendin haar uitnodigt voor een weekend kamperen, zegt Olive dat ze al een afspraak heeft met een jongen. Na het weekend liegt zij tegen haar vriendin dat ze seks heeft gehad, en vangt de Christelijke Marianne dit op. Je raadt het al, binnen no time weet de hele school het. In plaats van zich te schamen, maakt Olive gebruik van haar nieuwe imago.
 20. Identity Thief
  Nóg een makkelijke maar leuke komedie film. Een man wordt beschuldigd van misdaden die hij niet heeft gepleegd. Wat blijkt, zijn identiteit is gestolen. Een lekker over de top Amerikaanse film, lekker vermakelijk. Omdat de politie geen actie onderneemt, gaat de man zelf opzoek naar de identiteitsdief.
 21. Tammy
  Heerlijke film, met mijn favo actrice. Lekker hoofd op 0 en veel humor. Haar leven loopt niet bepaalt lekker, auto is stuk, ze is ontslagen en komt ze er ook nog achter dat haar man vreemdgaat. Ze vlucht met haar drankzuchtige oma de stad uit. In de auto van haar moeder.

Dit was mijn lijst, mocht je nog tips hebben voor een leuke of mooie film/serie, laat het mij weten in de reacties!

4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.