Pixi skintreats Glow tonic

Ik heb van de Cotton Spa een heel fijn pakket ontvangen met producten van het merk Pixi Skintreats. Precies nu mijn look veranderd is naar Toetanchamon door mijn ik-moet-constant-van-alles-doen lifestyle. Dus ik was blij met dit heilige geschenk uit de hemel. Zoals jullie misschien al eerder eens gelezen hebben, ben ik groot fan van dit merk. Uiteraard heb ik ze voor jou getest. Ik kende de producten van Pixi Skintreats niet, totdat ik ze zag staan bij mijn schoonheidsspecialiste. Omdat ik maandelijks een gezichtspeeling behandeling krijg, wilde ik graag producten die de huidverbetering behandelingen ook ondersteunen.

Afgelopen twee weken heb ik de Glow Tonic van Pixi skintreats met 5% Glycolic Acid gebruikt. En wat is Glycolic acid? In het Nederlands gewoon Glycolzuur genoemd, is een organisch zuur dat van nature voorkomt in suikerriet. De chemische naam is hydroxyethaanzuur. Glycolzuur dringt dieper in de huid door dan andere zuren en is daarom dus heel effectief!

Het zorgt ervoor dat de dode huidcellen van de huid loslaten, waardoor de huidstructuur zal verbeteren, en dus littekens minder zichtbaar worden. Het stimuleert de werking van de huidcellen. Daarnaast heeft glycolzuur ook een positief effect op de vochthuishouding in de huid, omdat de bovenste cellaag wordt gestimuleerd om meer vocht vast te houden. Daardoor is je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. En, wat ik zelf ook heel heilig vind: glycolzuur werkt ontstekingsremmend, doordat het een antioxiderende werking heeft. Ideaal dus als je (af en toe) last hebt van onderhuidse ontstekingen. Deze toner is geschikt voor alle huidtypes.

Oké nu even lekker kort, wat doet het?
• Exfolieert en onthult een nieuwe huid met glycolzuur (AHA)
• Ginseng verbetert de bloed circulatie en geeft de huid energie
• Aloë Vera kalmeert en hydrateert
• Vermindert de zichtbaarheid van poriën
• Zorgt op een milde manier voor stimulering van de aanmaak van nieuwe huidcellen om voor een heldere huidtextuur
• Brengt de huid in balans, herstelt en kalmeert
• Alcohol vrij (bonuspunten)
• Helpt tegen huidveroudering
• Niet getest op dieren

Hoe voelt het?
Na het aanbrengen voel je een hele lichte prikkeling, maar deze verdwijnt snel weer. Het product voelt fijn aan op mijn huid en kan met overtuiging zeggen dat mijn huid er goed op reageert. Ook lijken rode plekjes aanzienlijk vermindert.

Hoe gebruik je het?
‘S morgens en/of ‘s avonds (opbouwend) een ruime hoeveelheid aanbrengen op een wattenschijfje en haal dit over je gereinigde gezicht heen. Ik gebruik de toner niet om te reinigen, maar juist ná het reinigen, Veeg met het watje van binnen naar buiten op je gezicht. Daarna kan je de rest van je huidverzorgingsroutine doen. Zoals de Cotton Spa adviseert: “wanneer je voor het eerst een product met glycolzuur gebruikt raden we aan om dit op te bouwen“. Ik heb mijn eigenwijze aard in bedwang kunnen houden en het advies van de experts opgevolgd. De eerste paar dagen gebruikte ik het alleen ‘s avonds of ‘s ochtends. Nu gebruik ik het product zowel in de ochtend als in de avond. Na gebruik smeer je je huid in met eventueel een serum en een moisturizer.

Wat vind ik er van?
Ik ben erg enthousiast over dit product. Ik was eerst een beetje bang dat mijn huid gek zou reageren (story of my life) op het bestanddeel glycolzuur, maar het tegendeel is waar. Vaak zit er alcohol in verzorgingsproducten, wat de huid uitdroogt en onnodig irriteert. Gelukkig heeft Pixi het beste met ons voor, en voegen zij géén alcohol toe aan dit product. Ik gebruik dit product nu ongeveer twee weken, en ik merk duidelijk dat mijn poriën minder zichtbaar zijn en plekjes op mijn gezicht sneller lijken te genezen. Ik heb nog steeds geen irritaties gemerkt bij dagelijks gebruik, wat betekent dat dit product goed werkt op mijn gevoelige huid. Amen.

Het is heel begrijpelijk als je niet (regelmatig) naar de schoonheidsspecialiste kan in verband met tijd en/of de kosten. Dit product is perfect voor een schoonheidsbehandeling at home. Het doet écht iets voor je huid.

De producten van Pixi Skintreats hebben een hele fijne prijs-kwaliteit verhouding, én ze zijn ook nog zuinig in gebruik. Een groot pluspunt van Pixi Skintreats is dat de producten niet getest zijn op dieren. Voor €24,- krijg je 250ml. Ben je enthousiast geworden over de Glow Tonic van Pixi Skintreats en wil je jouw huid een boost geven? Bij de online shop van Cotton Spa is dit product te koop! Mocht je nog twijfelen, dan is er ook een kleinere variant van 100ml te koop voor €12,- om het product eerst te proberen.

Cotton Spa biedt ook een gericht gratis huidadvies service op de website. Hierdoor kan je wat meer advies inwinnen over welk product er bij jouw huid past en kunnen zij mogelijk een product voor jou adviseren.


8 Comments

  1. bienologisch

    Oh shit. Ik heb geen routine savonds. Die hele beauty wereld is zo’n bijzondere wereld die ik helemaal niet ken. Hoorde laatst over vegan nagellak (bij jou) scoor je punten mee dat weet ik dan weer wel 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.