Pumpkin spice latte

Ondanks dat ik geen koffiedrinker ben, had ik deze latte niet willen missen. Iedereen is helemaal hyped over de pumpkin spice latte, dus ik kon natuurlijk niet achterblijven. Vandaag heb ik ‘m dan eindelijk gemaakt, en het is délicieux. Uiteraard deel ik graag het recept met jou, zodat jij op een échte herfstige (of andere koude dag) deze heerlijke latte kan maken. Ok, let’s start.

Wat heb je nodig?
♡ 1 eetlepel pompoen puree
♡ 200 ml melk (voor een vegan versie kan je plantaardige melk gebruiken)
♡ 1 kop koffie, ongeveer 70ml
♡ zakje vanillesuiker
♡ halve theelepel koekkruiden
♡ 1 druppel vanille extract (optioneel)
♡ Slagroom (veel!)

Materiaal?
♡ Staafmixer
♡ Maatbeker
♡ Steelpan

Hoe?

  1. Er is schijnbaar pompoenpuree te koop in een potje, maar dit kon ik helaas niet vinden. Ik heb dus een lekkere verse pompoen gebruikt. Ik heb deze in stukjes gesneden, en ongeveer een handje vol laten koken in water. Als deze goed zacht is, kan je het met de staafmixer fijn pureren.
  2. Zet je kopje koffie. Ik had een vrij sterke kop koffie gezet, omdat ik het lekker vind om wel die koffiesmaak te blijven proeven. Dat is natuurlijk afhankelijk van wat je zelf lekker vindt.
  3. Nu doe je de puree, melk, suiker en koekkruiden in de steelpan op het vuur. Roer dit goed door elkaar. Dit laat je nét niet koken.
  4. Nu kan je de koffie bij het mengsel in de steelplan toevoegen. Roer dit nog even goed door elkaar.
  5. Giet het nu in een beker, en garneer met slagroom en wat koekkruiden.

I know right? Easy peasy!One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.