Pumpkin spice latte

Ondanks dat ik geen koffiedrinker ben, had ik deze latte niet willen missen. Iedereen is helemaal hyped over de pumpkin spice latte, dus ik kon natuurlijk niet achterblijven. Vandaag heb ik ‘m dan eindelijk gemaakt, en het is délicieux. Uiteraard deel ik graag het recept met jou, zodat jij op een échte herfstige (of andere koude dag) deze heerlijke latte kan maken. Ok, let’s start.

Wat heb je nodig?
♡ 1 eetlepel pompoen puree
♡ 200 ml melk (voor een vegan versie kan je plantaardige melk gebruiken)
♡ 1 kop koffie, ongeveer 70ml
♡ zakje vanillesuiker
♡ halve theelepel koekkruiden
♡ 1 druppel vanille extract (optioneel)
♡ Slagroom (veel!)

Materiaal?
♡ Staafmixer
♡ Maatbeker
♡ Steelpan

Hoe?

  1. Er is schijnbaar pompoenpuree te koop in een potje, maar dit kon ik helaas niet vinden. Ik heb dus een lekkere verse pompoen gebruikt. Ik heb deze in stukjes gesneden, en ongeveer een handje vol laten koken in water. Als deze goed zacht is, kan je het met de staafmixer fijn pureren.
  2. Zet je kopje koffie. Ik had een vrij sterke kop koffie gezet, omdat ik het lekker vind om wel die koffiesmaak te blijven proeven. Dat is natuurlijk afhankelijk van wat je zelf lekker vindt.
  3. Nu doe je de puree, melk, suiker en koekkruiden in de steelpan op het vuur. Roer dit goed door elkaar. Dit laat je nét niet koken.
  4. Nu kan je de koffie bij het mengsel in de steelplan toevoegen. Roer dit nog even goed door elkaar.
  5. Giet het nu in een beker, en garneer met slagroom en wat koekkruiden.

I know right? Easy peasy!Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.