Mortuarium & fiets foetsie

Op dit moment lig ik in een kamer met de temperatuur van -5. Nee, het is niet het mortuarium, maar mijn slaapkamer. Ik was vergeten mijn balkondeuren dicht te doen, en ze hebben de hele dag en avond opengestaan. Ik wist niet wat ik meemaakte toen ik mijn slaapkamerdeur opende. Ik heb vandaag een lekkere vrije dag gehad. Het was alleen wel jammer dat op mijn eerste vrije dag om 6 uur ‘s morgens Rocky in concert plaatsvond voor mijn slaapkamerdeur. Ik heb toen heel hard geroepen “is Rocky een kleine baby?”, maar dit hielp niet. Die oren van hem staan af en toe uit. Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hoop niet dat hij dat ook denkt.

Moest vanmiddag ook nog boodschappen doen. Wilde bij een winkel contant afrekenen, maar toen zei ze: “Ja liever pinnen i.v.m. corona STAAT OOK OP DE DEUR”. Oh oké Truus, sorry dat ik je poster van 3 bij 4 meter aan voorwaarden niet gelezen heb. Enfin, ik vervolgde mijn winkeltocht in vrede met mijn pinpas.

Mijn traditie met de letter chocomelkpakken loopt dit jaar denk ik stuk. Ik ben al in verschillende supermarkten geweest, maar het lijkt erop alsof er alleen maar letter combinaties te maken zijn voor veilige woorden. Het was te druk in de supermarkt om een soort van op mijn knieën voor het schap, scrabble te spelen met alle letters die er waren. Ik ben overall tevreden met mijn resultaat van afgelopen jaren, maar helaas heb ik op mijn hoogtepunt moeten stoppen. Dus bij deze is mijn traditie beëindigd, en heb ik het vorig jaar afgesloten met een vulgair woord in de schappen van de Albert Heijn.

Na de ceremonie en het afscheidsritueel bij de chocomelkpakken in de supermarkt, ging ik weer naar huis. Ik was vergeten waar mijn fiets stond en toen ik hem eenmaal had gevonden, wilde ik wegrijden terwijl hij nog op slot stond. De rest van de dag ben ik binnen gebleven.

Ik heb vanavond onverwachts een avond staan bloemschikken. Niet per se omdat ik die behoefte voelde, maar omdat ik een bos bloemen heb gehad die in géén een vaas goed staat. Nu is het ook zo dat ik net wijn heb gedronken met een vriend, en het allemaal net niet wil lukken. Maar ik heb ook geen zin om morgen een andere vaas te kopen. Na vijf keer van vaas gewisseld te hebben, heb ik het opgegeven. Als ik onder de tafel lig met mijn ogen dicht, staan de bloemen er best mooi bij. Uiteraard was ik na het bloemschikken weer vergeten dat ik een bordje (waar nog slagroom op lag) naast de bank had gezet, waardoor ik met mijn pantoffel op dat bord ben gaan staan. Geeft allemaal niet.

De kat in kwestie wil nog steeds niet in de krabpaal hangen. Ik heb nu zelf een paar keer in de paal gehangen, en gedaan alsof ik een kat was en aan de paal gekrabt. En opeens! Hij wilde zijn voorpoten tegen de krabpaal zetten, maar nét voordat zijn voorpoten de krabpaal raakte, viel hij om. Dit was de grootste anti climax van afgelopen week. Een GTST cliffhanger is er niets bij (misschien denkt hij onderhand door mijn krabpaal sessies dat de paal voor mij bedoeld is).

Ik zou jullie nog updaten over mijn vintage kitsch style kerstboom, hier is hij dan hoor. Ik ben er écht verliefd op. De parel van het jaar, mét een piek van Vondels Amsterdam. Mijn jaar kan niet meer stuk. Vergeet je vooral niet te abonneren voor nog meer rare (maar ook leuke en interessante) verhalen.

4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.