Pixi Skintreats Peel & Polish

Ik mocht weer een mooi product van Pixi Skintreats proberen van de Cotton Spa. Dit keer de Peel & Polish. Deze glansversterkende enzymenpeeling zorgt voor een zachte, gladde huid met een gezonde glans. Dit product is dus geschikt voor een professionele salonbehandeling at home. De natuurlijke fruitenzymen verwijderen de dode huidcellen, melkzuren exfoliëren, cellulose peelt en suikerextract polijst, waardoor een grauwheid verdwijnt en er een heldere huid tevoorschijn komt. Zoals ik in mijn vorige post over de Pixi Glow Tonic schreef, zijn deze producten gericht op huidverbetering.

Het product heeft een fijne korrel en het heeft een natuurlijke, maar zachte geur. Ook stimuleert dit product de bloedcirculatie en word je huid erg zacht. Ondanks dat dit product veel effect heeft op de huid, irriteert het deze niet.

Oké nu even lekker kort, wat doet het?
• Exfoliërende werking
• Verwijdert dode huidcellen
• Vrij van parabenen
• Verbetert de huidstructuur
• Verheldert de huid
• Maakt de huid zacht
• Niet getest op dieren

Hoe voelt het?
Het product is erg fijn. Tijdens het gebruik prikte het een klein beetje, maar dit was heel kort en niet onaangenaam. Na het gebruik voelde mijn huid niet droog of trekkerig aan, wat ik vaak wel heb bij soortgelijke producten.

Hoe gebruik je het?
Gebruik de Pixi Peel & Polish 2-3 keer per week in de ochtend of avond. Reinig voor gebruik de huid. Breng het product aan op gezicht en hals, en laat gedurende 2 minuten de enzymen activeren. Na deze 2 minuten kan je het product afspoelen met lauw warm water en je huid droogdeppen. Voor een meer polijsteffect kan je kiezen om zachtjes met je vingertoppen het product, door middel van cirkelvormige bewegingen, in te masseren op je gezicht en de hals. Op deze manier heb je een intenser scrubeffect.

Wat vind ik er van?
Ik ben zó enthousiast over dit product. Huid ziet er na gebruik fris uit, voelt zacht en is zeker minder dof. Ik gebruik dit product nu ongeveer 2 weken, en heb gemerkt dat er minder onderhuidse ontstekingen zijn ontstaan. Ik kan met zekerheid zeggen dat mijn huid er beter uit ziet na gebruik van de Peel & Polish. Net als over de Pixi Glow Tonic, ben ik ook enthousiast over dit product. Pixi kan blijkbaar effectieve, maar niet agressieve producten ontwikkelen. Mijn huid kan ik op deze manier een soortgelijke behandeling geven als bij de schoonheidsspecialiste.

Update na aantal maanden: nog steeds heel enthousiast over dit product. Dit product werkt fantastisch als mijn huid geïrriteerd is. De dag na gebruik is de roodheid verminderd en is de uitslag vrijwel weg. In tegenstelling tot soortgelijke producten, wordt mijn huid hier rustiger van. Mijn huid is gladder en heeft een gezondere teint dankzij de Peel & Polish.

Als je op zoek bent naar een fijn product wat ook daadwerkelijk iets doet voor jouw huid, is dit een goede aanvulling op je beauty routine. Check hier ook mijn andere post over de Glow Tonic van Pixi Skintreats.

De producten van Pixi Skintreats hebben een hele fijne prijs-kwaliteit verhouding, én ze zijn ook nog zuinig in gebruik. Een groot pluspunt van Pixi Skintreats is dat de producten niet getest zijn op dieren. Ben je na het lezen al een beetje verliefd geworden op de Pixi Peel & Polish? Bij de online shop van Cotton Spa is dit product te koop! Voor €34,- krijg je 80ml. Mocht je nog twijfelen, dan is er ook een kleinere variant van 15ml voor €8,- om het product eerst te proberen.

Cotton Spa biedt ook een gericht gratis huidadvies service op de website. Hierdoor kan je wat meer advies inwinnen over welk product er bij jouw huid past en kunnen zij mogelijk een product voor jou adviseren.

4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.