Kopjes sparen tot aan mijn dood

Mijn halfnaakte (maar mét natte sok van de badkamer vloer, báh natte sokken) schoonmaaksessie werd flink verstoord, toen er een ringetje van mijn vinger achter de koelkast en het gasfornuis viel. Terwijl ik half over het gasfornuis hing, galmde take on me door mijn huis. Goed, ik heb geen slenderman armen, dus hoe de fuck ga ik mijn ringetje erachter vandaan krijgen. Toen maar de zaklamp en de dweilstok gepakt en geprobeerd om mijn ring erachter vandaan te schuiven. Dit lukte prima, totdat ik de ring onder de PLINT schoof, waardoor de ring alsnog achter het gasfornuis lag, maar nu ook nog eens vast onder de plint. Het is gelukt, hoor. Het is ook niet voor niets dat de meest gemaakte quote aan mij “hoe krijg je dit voor elkaar?!” is.

Mijn jaarlijkse grote schoonmaak en opruimen is weer voorbij. Zo vond ik ook mijn Douwe Egberts spaarpunten. Daar spaar ik nondeju al jaren voor. Ik heb nu 188 punten, en voor zo’n zielig kopje heb je al bijna 4000 punten nodig. Maar ik laat me niet uit het veld slaan door dit inhumane systeem van Douwe Egberts. Ik blijf sparen tot ik zo’n verrekt saai kopje heb, wat je waarschijnlijk voor diezelfde kwaliteit zónder merkje voor 50 cent koopt bij de Wibra. Ik zag dat je ook kon sparen voor een theepot. Daarvoor moet je 11.000 punten sparen. Hoe werkt dat? Kan ik dan in mijn testament laten opnemen dat iemand mijn gespaarde punten na mijn dood krijgt, zodat hij of zij de andere helft aan punten kan sparen en de theepot kan halen? Wie spaart er 11.000 DE punten in één mensenleven? Ik spaar ongeveer 20 punten per jaar, wat betekent dat ik 550 jaar moet leven om een DE theepot te kunnen kopen. Ik bedenk me net dat het eigenlijk een kansloze missie is voor mij, zelfs om een kopje te sparen. Het stomste is dat ik die kopjes niet eens leuk vind, en eigenlijk niet eens wil hebben. Over het algemeen klamp ik mij nooit vast aan onhaalbare doelen, maar op een of andere manier heb ik nu teveel vertrouwen hier in. Al is die moed wel gezakt tot aan de aardkorst, nu ik het zo heb uitgeschreven. Er staat ook op de website “bekijk hier het gehele assortiment van het oudste spaarprogramma van Nederland!”. Ja, ik snap wel dat het ‘t oudste spaarprogramma van Nederland is, als er eerst 3 mensen dood moeten gaan die een leven lang gespaard hebben. Maar goed, als ik nu door blijf sparen, heeft mijn kleindochter misschien ooit eens die theepot.

Ik had voor een ander kledingstuk een vlekken verwijderaar gekocht, maar toen zag ik opeens dat er vlekken zaten in mijn heerlijke witte wollen trui. Althans, opeens. Ik was vergeten dat ik vorig jaar foe yong hai had zitten eten op de bank en voordat ik het in mijn mond wilde stoppen, op mijn trui was gevallen. Op de verpakking stond dat het niet op wol mocht, maar rebels als ik ben, heb ik het er tóch op gedaan. En het is er uit!

Even nog iets compleet anders, ik zag pas iemand zonder zadel fietsen. Wat mij op zich al niet heel relaxed lijkt en vermoeiend. Gezien mijn vergeetachtigheid, zou deze fiets pretty dangerous zijn voor mij. Ik zou na paar keer trappen al vergeten zijn dat ik geen zadel heb, en zo met mijn punani op de stang gaan zitten. De persoon zonder zadel fietste een aardige tijd voor me. Ik was allemaal grappige scenario’s aan het bedenken, waardoor ik zo moest lachen op de fiets. Wie doet dat nou, fietsen zonder zadel?!

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.