Pixi skintreats Collagen In-Shower Steam facial

Met dank aan de Cotton Spa, heb ik dit heerlijke Collagen In-Shower Steam Facial masker mogen testen. Dit bijzondere reinigende en hydraterende masker wordt geactiveerd door de stoom in de douche of het bad. Het heeft een dikke gel substantie, maar door de stoom veranderd het in een olie. Tijdens het inmasseren wordt dit zelf warmende masker warm, waardoor de poriën worden geopend zodat de ontgiftende en stimulerende effecten van dit masker nog beter hun werk doen.

Dit masker bevat Acacia-collageen en vult de huid op en bevordert de elasticiteit. Peptiden verstevigen en revitaliseren. Lavendel kalmeert de huid. Dit masker is onder andere geschikt voor de droge, verouderde en grauwe huid.

Oké nu even lekker kort, wat doet het?
• Acacia-collageen maakt de huid voller en stimuleert de elasticiteit
• Peptiden versterken de huid
• Extracten van jasmijn en lavendel verzachten
• Maakt de huid zacht
• Anti-rimpel werking
• Reinigende en ontgiftende werking
• Vrij van alcohol, parabenen en sulfaten
• Niet getest op dieren

Hoe voelt het?
Het masker heeft een gelsubstantie die verandert in een olie. De gel voelt prettig aan en de warmte die ontstaat door het inmasseren voelt fijn aan. Zodra de gel veranderd in olie, voelt mijn huid nog steeds prettig aan, zonder te prikken of andere irritaties.

Hoe gebruik je het?
Dit masker kan je zowel ‘s avonds als ‘s ochtends gebruiken, maar de voorkeur heeft de ochtend. Masseer het in op gezicht, nek en decolleté. Product is zeer zuinig in gebruik, dus vergis je niet te snel door veel gel te gebruiken. Laat tijdens de douche of het bad inwerken, en spoel daarna af. Reinig daarna je gezicht met een tonic (bijvoorbeeld de Pixi Glow Tonic) en gebruik een serum en/of moisturizer.

Wat vind ik er van?
Ik ben groot fan van dit masker, omdat ik een vrij droge huid heb. Na gebruik voelt mijn huid opvallend zacht en gehydrateerd aan. De geur is lekker fris en subtiel. Wat dit masker extra fijn maakt, is dat je het tijdens het douchen of in bad gemakkelijk kan gebruiken. Hierdoor kan je bij weinig tijd, alsnog je huid goed verzorgen. Vaak plan ik tijd voor een masker in, maar dat is nu niet meer nodig. Ideaal dus voor iemand met een druk bestaan, maar van extra verzorging houdt.

Ondanks mijn gevoelige huid, heb ik geen negatieve reacties gehad op mijn huid. Het is een zacht product, maar voedt mijn huid goed. Helemaal in combinatie met de Peel & Polish zie je dat de huid een boost krijgt.

Net als de andere producten van Pixi Skintreats, is dit een goed en effectief product voor een gezichtsbehandeling at home.

De producten van Pixi Skintreats hebben een hele fijne prijs-kwaliteit verhouding, én ze zijn ook nog zuinig in gebruik. Een groot pluspunt van Pixi Skintreats is dat de producten niet getest zijn op dieren. Voor €23,95 krijg je 135ml. Ben je enthousiast geworden over de Collagen In-Shower Steam Facial en wil je jouw huid een boost geven? Bij de online shop van Cotton Spa is dit product te koop!

Cotton Spa biedt ook een gericht gratis huidadvies service op de website. Hierdoor kan je wat meer advies inwinnen over welk product er bij jouw huid past en kunnen zij mogelijk een product voor jou adviseren.

Check ook mijn post over de huidstructuur verbeterende Peel & Polish van Pixi Skintreats.

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.