Libelle Mannen & mythes

We kennen ze allemaal wel: Libelle mensen. Dit hoeft niet per se te gaan over gezinnen, maar een individu kan ook al een Libelle mens zijn. Nou, en wat is een Libelle mens? Nou, dat zijn van die mensen die een veel te georganiseerd en perfect leven leiden. Die een witte blouse aantrekken en er niet op morsen. Ik had zo’n manager. Die had nooit een “leuk weekend”, maar altijd een “fantastisch weekend”. Die had dan lekker op een ligbedje op het strand onder een dekentje bij de zonsondergang liggen kletsen, onder het genot van een wijntje en een bitterballetje. Die verkleinwoorden ook, het is niet nodig. Als je een orgasme kon krijgen op enthousiaste en overdreven teksten, nou dan was dat bij zijn weekend verhalen gebeurd. Zo heb ik een lichtelijke allergie voor mensen die het woord “ideaal” gebruiken. Zodra ik het hoor, waan ik mij in de Libelle.

Naast die manager liep er ook nog een ander Libelle mens rond op werk. Die ging dan op vakantie naar Amerika en vertelde dan dat het een ritje was. Een ritje naar Amerika. Ik maak ritjes naar de supermarkt. Op mijn fiets. En dan kwamen de familie uitjes ter sprake. Alles liep op rolletjes. Lekker eten, zon, varen, kinderen lekker in de speeltuin, heerlijk. Ik ervaar voor de organisatie voor een uitje met mij alleen al meer stress, dan zijn ervaren met een gezinsuitje. Dit waren de twee Libelle mannen van afgelopen jaar. Ik zou nog liever gaan scharen, dan dat ik ooit eindig met zo’n type man.

Misschien betekent het wel gewoon dat je een kleine piemel hebt

In mijn vrije tijd vermaak ik mij wel eens met het lezen op een forum, over de raarste onderwerpen. Zo houden sommige mannen er ook hun eigen biologie op na. Ik belandde eens in een topic over vrouwen die grote vagina’s zouden hebben. “Ja, want die hebben het met veel mannen gedaan”. Ah, dit werkt natuurlijk ook maar één kant op. Misschien betekent het wel gewoon dat je een kleine piemel hebt. Enfin, het betekent geen van beide. Net zoals ogen, neus en mond, is een vagina ook bij elke vrouw anders. Net als dat vrouwen zouden moeten bloeden bij de ontmaagding. We leven bijna in 2021 en dit soort mythes over vrouwen mogen zo onderhand de wereld wel uit.

Ook hebben bijzonder veel mannen nog steeds de drang om zich openlijk te uiten over vrouwen die met veel verschillende mannen het bed zouden delen. Als vrouwen elk weekend seks zouden willen hebben, dan is een vrouw daar vrij in. De man houdt er een stoere en mannelijk status op na wanneer hij veel seks heeft, maar een vrouw is slet. Maar, hé, zo werkt het niet. Laat iedereen doen waar hij of zij zich prettig bij voelt. Bemoei je met je eigen zaken. Iedereen heeft uiteraard een mening, maar je kan als man nagaan of deze nog bij de tijd past. Schaamteloze meningen passen in my opinion niet bij deze tijd. Als we in onze blote kont willen dansen, dan doen we dat lekker. We hebben je toestemming niet nodig. (Als je nog opzoek bent naar iets lekkers voor kerst, morgen plaats ik hét recept voor een lekkere kerst tulband).

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.