Treinen en moe zijn

Ik zat bij mijn moeder op de bank, toen ze gebeld werd. Ze had mijn tante aan de telefoon. Wat heeft ze een zware stem gekregen, alsof ze shag eet. Dat een stem zó kan veranderen, hè. Maar nee, het bleek de vriend van mijn moeder te zijn. Nevermind. Ik was met kerst met de trein afgereisd naar Friesland. De vreemdste dingen heb ik toch wel in het openbaar vervoer meegemaakt (en oké op feesten). Deze situatie was niet per se vreemd, maar ik wil het toch even kwijt. Er zaten twee mensen in de trein die een discussie hadden. De discussie ging over of je direct moet reageren op WhatsApp als je een video aan het kijken bent op je telefoon. “Oké dus je hebt mijn berichtje van gister voorbij zien komen, waarom reageer je dan niet?”. “Ja, dus als ik zeg ‘ik mis je’ zeg je niets terug?”. “Je kan toch even de video op pauze zetten?”. “Nou oké dan weet ik dat”. Ik kon het gesprek niet meer niet horen. Uiteindelijk kon ik de discussie niet goed meer verstaan, en hoorde ik als laatste “in welke gemeente ligt Schiphol”. Toen ben ik afgehaakt.

Ik was bij de kassa en toen wilde ik mijn boodschappen op de band leggen, maar bleek mijn snoer van mijn oordopjes onder het hendeltje van het mandje te zitten. In mijn ene hand het mandje, in de andere mijn tas. Hoe de fuck ging ik dit regelen. Nou, niet, dat oordopje viel uit mijn oor, terwijl dat hele snoer van de oordopjes in de lucht zwaaide. Als een kluns stond ik daar een soort pipo de clown act op te voeren. Volgens mij heeft niemand de act gezien dit keer, godzijdank. Vorige keer toen ik in een winkel liep, pakte ik een mandje met wieltjes. Zo lekker achter je aan trekken de hele tijd. Nou ja, wat je lekker noemt, ik rijd 9 van de 10 keer mijn eigen mandje tegen mijn hielen aan. Heb ik dan gemiddeld kortere armen dan andere mensen? Of ik ben gewoon incapabel met het mandje. In ieder geval, ik kwam halverwege het winkelen erachter dat ik twee mandjes aan het rondtrekken was. Hier kwam ik achter doordat het tweede mandje onder mijn eerste mandje wegreed. Heb ze daarna maar gewoon weer in elkaar gezet en ben zo verder gaan winkelen.

Als een kluns stond ik daar een soort pipo de clown act op te voeren

De mentale inzinking ligt alweer op de loer: ik moet weer starten met studeren. Mijn laatste examen strafrecht, it is. Ondanks dat ik vakantie heb, ben ik nog steeds veel te moe. Ik heb zelfs wallen onder mijn ogen. Ik hoop dat het asap bijtrekt naar een energieker bestaan. Ik heb in ieder geval besloten dat ik de rest van mijn vakantie niet veel ga doen. Even geen verplichtingen meer (behalve studeren). Vorige week had ik per ongeluk te diep in de fles gekeken, en voelde ik mij, hoe zal ik het zeggen, pittig beroerd. Voor mij voorlopig geen tequila meer. De algehele malaise van afgelopen week was er niets bij. Het jaar is alweer bijna om, maar er komen nog een aantal leuke artikelen aan. Houd de site dus in de gaten.

Trusten!

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.