10 x de waarheid

Ik dacht, even wat anders tussendoor. Over bepaalde onderwerpen schrijf ik niet, maar is het wel leuk om er íets over te schrijven. We kennen natuurlijk allemaal het spel truth or dare, maar aangezien het een website is, wordt dare lastig. Tijdens deze truth vragen, kom je toch iets meer over mij te weten! Ik beantwoord 10 vragen waarin ik de waarheid moet vertellen.

Wat telt voor jou meer: uiterlijk of innerlijk? Vertel.
Uiteindelijk is innerlijk het belangrijkste, maar je moet je wel aangetrokken voelen tot iemand. Ik zoek niet iemand die een bepaald uiterlijk heeft, ik val voor iemand met een leuk karakter. Het uiterlijk maakt mij niet verliefd, innerlijk wel. Een mooi innerlijk houdt je bij elkaar.

Wat zou je in je leven graag heel vaak willen doen?
Taarten bakken en schrijven. Dat was een niet zo’n moeilijke keuze. Het zijn ook nog eens twee dingen die ik vrijwel elke week doe. Een snel tevreden mens.


Wat is voor jou het slechtste gevoel van de wereld?
Liefdesverdriet. Toen jaren geleden mijn ex partner de relatie verbrak, dacht ik “liefdesverdriet is wel echt het meest nare gevoel wat er is”. Het is zo pijnlijk, en het enige wat helpt is tijd.

Wat is de grootste vergissing tot nu toe in je leven?
Doen wat een ander wil, en negeren hoe ik mij er zelf bij voel. Holy guacamole, dat is echt de key tot ongelukkig worden. Nu kies ik lekker mijn eigen pad, en interesseert het mij niet wat een ander daar van vindt. Ik blijf niet langer in situaties waar ik ongelukkig van word. Jezelf opzij zetten, voor wie dan ook, is niet goed. Zet jezelf altijd op de eerste plek. Ik doel hiermee niet op narcisme of egoïsme, want voor dat soort mensen ben ik allergisch. Als je het op een goede manier doet, kwets je niemand onnodig. Als je altijd goed voor jezelf zorgt, kan je anderen ook iets bieden.

Een vriend(in) vraagt wat je van zijn of haar nieuwe kledingstuk vindt. Je vindt het oerlelijk, hoe reageer je?
Zolang het goed staat, zal ik de behoefte niet voelen om te zeggen dat ik het oerlelijk vindt. Het is ten slotte een kwestie van smaak. Als iets niet mooi zit, zal ik het wel zeggen. Bovendien als iemand ergens heel blij mee is, wie ben ik dan om het naar beneden te halen. Maar, als iemand voor schut loopt, zal ik het echt wel zeggen.

Welke acteur of actrice vind je geweldig?
Dat zijn er twee. Simpelweg omdat ik ze zó komisch vind: Kristen Wiig en Melissa McCarthy. Ze spelen hun rollen zo goed, ik kan echt hardop lachen bij deze twee.

Hoe ziet jouw grote liefde eruit?
Iemand die eerlijk, lief en loyaal is. Iemand die goed voor zichzelf kan zorgen, maar ook zorgzaam is naar anderen. Ook vind ik het belangrijk dat hij weet wat hij wil. Ik ben allergisch voor narcisten en arrogante mannen. Die zijn zo verloren in het leven, daar kan je niets mee. Het is zo belangrijk dat je overeenkomsten hebt. Dat is wel wat anders dan met een kopie van jezelf een relatie hebben overigens. Door veel overeenkomsten kan je meer met elkaar delen. Daarbij word ik pittig ongelukkig van een tv-relatie. Je weet wel, van die stellen die enkel voor de buis hangen samen. Killing. En, natuurlijk: humor. Zonder lachen is elke relatie oersaai.

Waar moest jij ooit heel hard om lachen?
Dit zijn zo ontzettend veel momenten, maar laat ik er één uitzoeken. Dat is toch wel toen mijn moeder viel, bij Zaanse Schans. Mijn moeder valt relatief vaak. Ik weet ook niet wat er met je ledematen aan de hand is, mam. Maar goed, mijn moeder viel in een soort slow motion. Ze strekte haar armen tijdens de val, en greep naar de vrouw voor haar. Niet bij haar armen, nee, in haar kont! Mijn moeder kneep die vrouw in haar kont voordat ze de grond raakte. Alweer de slappe lach tijdens het typen. De manier hoe mijn moeder altijd valt, is bijzonder. Meeste mensen vallen snel en hard, maar mijn moeder probeert eerst op 10 manieren de val te breken, en valt dan hard. Sorry, mam.

Je komt onverwachts langs je vaders huis en ziet je vader in een jurk met make-up en een pruik voor de spiegel staan. Wat zeg je?
“Pap, hoe vind je zelf dat het gaat?”.

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.