Amazing Date Life

Daten. Ik zit al een tijd niet meer op tinder, maar wilde toch even de wereld laten weten hoe het was om in het treurige hol te zitten. Om je moed te laten zakken tot de aardkorst, moet je vooral even kijken op tinder. Datingapps zijn er uiteindelijk niet omdat de maker van de app de passie heeft om mensen bij elkaar te brengen. Nee, hun zak moet ook gevuld worden. Ik denk dat er ook een hoop zakjes geleegd worden. Al die bindingangst mannen, die opzoek zijn naar een ‘ik-wil-alles-wat-een-relatie-heeft’, ‘zolang-ik-er-maar-geen-energie-in-hoef-te-steken’ vrouw. Mensen zijn ook allemaal nog opzoek naar zichzelf. Lekker sparen met je bijbaantje, zodat je daarna met je vrije geest en klankschaal door Azië kan trekken, op je brommer die 10 keer opnieuw aan elkaar gelast is. Niet te vergeten om dan op het topje van de berg exact dezelfde foto’s te maken zoals elk ander, zodat je even later de likes binnen kan halen via je instagram. Ik heb inmiddels meer vakantie foto’s gezien van anderen, dan ik ooit van mezelf zal maken.

Dan nog maar niet gesproken over de klim foto’s, waarbij de foto van onder genomen is. “Leuk, Kees, dit shot zo recht in de anus”. Sommige zijn niet opzoek naar zichzelf, nee, die staan foto’s te maken voor de spiegels in de sportschool. Met slappe aftreksel quotes van Gandhi, proberen ze je hart te veroveren. De ‘proud daddy’s’ vliegen je om de oren. Of nonchalant leunend bij een hek, kijkend in de verte, bedenkend hoeveel likes je met deze foto binnen gaat slepen. Je kan beter de tijd die je als amateur model staat te poseren, steken in een leuke conversatie. Maar dat gaat niet op tinder.

Maar misschien zit ik er naast, en draait het enkel om de onzekere mannenharten een boost te geven. Ik begrijp ook niet waarom ik al die tepels moet zien. Waarom hebben zoveel mannen een blote buik op de foto? Natuurlijk snap ik dat wel. Ze moeten de vrouwkes imponeren met hun buik. Het draait allemaal om imponeren. Maar zolang je een Mercedes hebt, en de inhoud van een pakje shag, verover je mij niet. Ik heb liever een leuke man met een stepje.

Lekker op olifanten rijden of gedrogeerde tijgers aaien. Met kinderen die honger buikjes hebben poseren, om maar te laten zien dat je… Ja, wat wil je daarmee laten zien? Dat je de rijke toerist bent die even doet alsof je een bijdrage hebt geleverd? Daar hebben we een mooie term voor in Nederland; ‘deugmensen’. Of een piemel dubbelgevouwen zien in een wielrennerspakje. Wie heeft dat bedacht? Dat wielren foto’s sexy zijn. Oh. En waar ik écht allergisch voor ben, mannen die hun tong uitsteken op de foto. Ik weet niet precies wat het is, maar ik word er helemaal naar van. Weinig inspirerends aan de mannen op tinder. Weinig origineels of bijzonder.

Aantal keer gehad dat mannen na één dag al dachten verzekerd te zijn van een huwelijk. Ook het aldoor vragen om reisadvies in de biografie, ik ben geen reisgids. Ik ben gewoon opzoek naar een leuke vent. Misschien dat ik er een tegen het lijf loop, als Corona voorbij is en ik weer uit mijn grot mag om te jagen. En anders denk ik dat ik maar op een boerderij ga wonen met geiten, varkens en katten. Cheers, op de liefde.

8 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.