Blue monday SOS

Morgen is het Blauwe Maandag, of wel, de meest deprimerende dag van het jaar. Natuurlijk onzin, maar omdat we allemaal wel een beetje last hebben van een winterdip, vond ik het een éxtra goede reden om een aantal dingen te bedenken die je dag nét wat zonniger maken.

 1. Lekker koken
  Een lekker en nieuw recept uitproberen. Dat het maandag is, wil niet betekenen dat je hetzelfde als vorige week moet eten. Nieuwe recepten en lekker eten fleuren de werkweek op. Ik probeer elke week wel een nieuw gerecht uit, zo voorkom je dat het eentonig wordt en houd je plezier in koken.
 2. Koop een nieuw boek of tijdschrift
  Het ultieme wintergevoel is wel een boek lezen onder een dekentje op de bank. Kies een boek uit wat je normaal niet zo snel zal lezen. Ik ben de laatste tijd geïnteresseerd in boeken die inzicht geven in het leven. Deze boeken zijn redelijk zwaar om te lezen, omdat je erover na gaat denken. Wil je een makkelijk boek lezen? Dan kan je altijd nog een leuk tienerboek uitzoeken. We vergeten soms hoe leuk die zijn, én hoe makkelijk ze weglezen. Als je geen boeken liefhebber bent, kan je ook kiezen voor een tijdschrift.
 3. Film of serie
  Op dagen dat ik moe ben, word ik erg gelukkig van makkelijk wegkijkende films of series. Het liefst met een beetje humor en niet al te zware onderwerpen. Voor inspiratie voor girl movies en series, kan je dit artikel lezen. Deze films zijn ook prima geschikt voor mannen overigens.
 4. Een wandeling
  Het weer is inderdaad niet uitnodigend, maar we zijn niet gemaakt van suiker. Ook na een werkdag kan je makkelijk een uur wandelen, in plaats van op de bank voor de TV. Wandelen werkt goed tegen stress en goed voor je humeur. Daarbij is het goed om niet met je gezicht op een scherm te zitten, wat je hersenen alleen maar actief houdt. Én uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat lang wandelen gezonder is dan kort, intensief sporten.
 5. Kaarsen, muziek, wijn
  Maak het huis gezellig. Een gezellig en warm huis heeft invloed op je gemoedstoestand. Kies voor knus licht, in plaats van bouwlampen. Stilte is fijn, maar muziek op de achtergrond heeft mijn voorkeur. Ik heb gekozen voor wijn, maar het kan natuurlijk ook thee of whatever you like zijn. Benieuwd hoe je het huis gezellig maakt? Lees dan dit artikel.
 6. Geur
  Ik heb er al eens eerder over geschreven, de kracht van geuren. Geuren hebben veel invloed op onze gemoedstoestand. Het is zeker de moeite waard om je hier eens in te verdiepen. In dit artikel lees je de werking en invloed van bepaalde etherische oliën.
 7. Bakken
  Op de website staan een aantal lekkere en makkelijke recepten. Niets gaat er boven een zelfgebakken taart of cake. En als je bang bent om aan te komen, heb je een extra goede reden voor de bovengenoemde wandeling. In de categorie foodies vind je de de lekkerste recepten. Geen zin in taart of cake? Dan kan je deze simpele cinnamon rolls maken als snack. Héél lekker en vooral simpel.
 8. Treat yourself
  Zorg goed voor jezelf. Ik word altijd dolgelukkig van een vrouwen avond. Douchen, maskertje, pyjama, nagels lakken, wenkbrauwen epileren, enz. Ik gebruik al een aantal maanden de producten van Pixi Skintreats. Deze producten verbeteren de huid en zijn niet agressief. Ze zijn geschikt voor een gezichtsbehandeling at home, wat extra handig is tijdens deze tijd. Als je nieuwsgierig bent, kan je hier klikken, dan kom je automatisch bij de pagina van de door mij geteste producten.

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.