Aloë Vera gel en Dr. Green

Een tijdje geleden heb ik van Dr. Green een pakket toegestuurd gekregen om zelf Aloë Vera gel te maken. Ik was al lange tijd benieuwd naar de effecten van 100% pure Aloë Vera gel, maar was nog niet bekend met Dr. Green. In het verleden heb ik eens een Aloë Vera gel gekocht voor mijn gezicht, maar achteraf bleek dat hier alcohol denat in zat. Kortom: ik had net zo goed niets op mijn gezicht kunnen smeren. Er zijn zoveel verschillende crèmes en lotions op de markt, dat je soms niet meer weet waar je goed aan doet. Cosmetica merken voegen vaak allerlei ingrediënten toe, waardoor juist de échte krachtige werking van de Aloë Vera verdwijnt. Maar ligt de oplossing niet dichter bij moeder natuur? In dit artikel vind je informatie over:

 1. Dr. Green
 2. De werking van Aloë Vera op de huid
 3. Hoe je de gel kan maken en hoe te bewaren
 4. Mijn ervaring met 100% Aloë Vera gel

Ik was direct enthousiast over het concept van Dr. Green, het zelf maken van de gel. Hoe leuk! Dr. Green heeft een Aloë Vera kwekerij en is specialist in het kweken van deze bijzondere plant. In de Dr. Green kas staan honderd duizenden Aloë Vera planten op maar liefst 10.000 m²! Wat ook nog een mooie bijkomstigheid is, is dat er geen verpakking overblijft, hierdoor is het niet schadelijk voor het milieu. Écht green dus! Niet elke willekeurige Aloë Vera plant kan je gebruiken op de huid, in verband met chemische bestrijdingsmiddelen. Echter zijn de planten van Dr. Green zónder chemische bestrijdingsmiddelen, dus veilig voor gebruik op de huid!

Maar, wat doet deze wonderlijke plant eigenlijk? Aloë Vera staat wel bekend als het wondermiddel voor huidproblemen. De plant zit vol eiwitten, vitamines en mineralen. Aloë Vera heeft een vocht inbrengende werking en dringt daardoor makkelijk door tot de diepste lagen van je huid. Aloë Vera werkt hydraterend en is daarom geschikt voor de droge huid. Ook zijn er veel ervaringen te lezen over het positieve effect van Aloë Vera op de acne huid. Vaak zijn producten om acne tegen te gaan erg agressief. Aloë Vera is een milde manier om acne aan te pakken, zonder dat de huid hier beschadigd door raakt. De pure gel heeft een antibacteriële werking en kalmeert hierdoor de huid en verminderd de roodheid. Zelfs littekens kunnen verminderen door het gebruik van deze gel. Mede door de antibacteriële en ontstekingsremmende werking kan Aloë Vera gel ook gebruikt worden op muggenbeten en brandwonden. Kortom: het is een multitasking gel. En wat we natuurlijk het liefste willen, een jong huidje! Wegtoveren doet het niet, maar het vertragen van het krijgen van diepere rimpels wel! Dit allemaal dankzij de antioxidanten, enzymen, vitamine A en C die in de Aloë Vera terug te vinden zijn. Waar is het nog meer goed voor?

 1. Anti-verouderende werking
 2. Droge huid
 3. Minder jeuk bij eczeem
 4. Herstellen geïrriteerde huid
 5. Acne
 6. Verminderen allergische reacties
 7. Brandplekken en zonnebrand
 8. Muggenbeten
 9. Eczeem
 10. Striae

Stiekem het leukste onderdeel: het maken van de gel. Ook leuk om te doen tijdens deze Corona tijd met een vriend(in). Het maken van de gel is eigenlijk hartstikke makkelijk. Wat heb je nodig?

 • Lepel
 • Kom
 • Staafmixer
 • Potje (mét deksel) om het in te bewaren

Hoe maak je het? En hoe moet je het bewaren?
Allereerst snijd je aan beide kanten de stekels van het blad af. Daarna leg je de platte kant van het blad aan de bovenkant, en snijd je dit er af. Nu kan je met een lepel de gel er gemakkelijk uit scheppen. Doe dit in de kom en mix het met de staafmixer tot een glad geheel. Het gaat door het mixen een beetje schuimen, maar dit verdwijnt zodra het even in het potje zit. De gel moet bewaard worden in de koelkast, en blijft maximaal een week goed. Ik kon van twee bladeren ongeveer twee potjes van 50ml vullen. Ook is de gel erg zuinig in gebruik. Afhankelijk van waar je het voor wilt gebruiken, kan je de hoeveelheid bepalen. Voor het gezicht zou ik één blad per week kunnen gebruiken. De Aloë Vera bladeren zijn ongeveer 4 weken houdbaar als je ze in de koelkast bewaard.

Mijn ervaring
En nu, waar ik (en waarschijnlijk jij ook) zó benieuwd naar bent: hoe is het bevallen? Het maken vond ik heel erg leuk, een echte do it yourself. Ik heb de gel gebruikt voor het gezicht en mijn handen. Mijn handen waren heel erg droog. Mijn handen zijn minder droog na het eenmaal daags insmeren met de Aloë Vera gel. Wat mij als eerste opviel bij het gebruik van de gel, was dat het ontzettend snel intrekt. Er blijft niets achter op de huid. Dus niet met plakkerige ingesmeerde handen door het leven. Ook zijn wondjes snel genezen met de gel, en lijken de irritaties verminderd. Ik heb soms last van kleine blaasjes op mijn handen, de oorzaak is onbekend. Mogelijk door de kou, maar het zou ook kunnen komen door stress. Ik heb in ieder geval tijdens het gebruik van de gel geen nieuwe blaasjes erbij gekregen en is de roodheid verminderd.

Ik heb geen probleemhuid bij mijn gezicht, behalve dat mijn huid erg gevoelig is en in de winter een beetje droog. Nadat ik de standaard reinigingsroutine had gedaan, smeerde ik een laagje Aloë Vera op mijn gezicht. Het voelde in het begin wat trekkerig aan, maar na een kwartier was dat verdwenen. Opvallend is dat mijn huid egaler lijkt, en minder snel geïrriteerd is. Mijn huid is er gladder door geworden, en lijkt ook helderder. De gel smeert gemakkelijk uit en is zuinig in gebruik, hierdoor is het ook geschikt om grotere oppervlakken ermee in te smeren. Overdag deed ik wel mijn dagcrème erover heen, omdat mijn huid vrij droog is (en ik het vette gevoel op mijn gezicht wel prettig vind). De combinatie van de gel met de crème was niet een probleem, soms kunnen producten niet met elkaar gebruikt worden (dan blijft de crème bijvoorbeeld op de huid liggen).

De geur van de gel vind ik lekker ruiken. Het is heel subtiel en zodra het is aangebracht is de geur verdwenen. Het ruikt eigenlijk gewoon naar het sap uit een plant. De zelfgemaakte gel heeft een plakkerige jelly substantie, die gemakkelijk aanbrengt. Zodra het op de huid is aangebracht, trekt het direct in de huid.

Mijn ervaring met de Aloë Vera gel is erg positief, en het is ook nog eens extra leuk omdat je het zelf kan maken. Op internet heb ik ook veel positieve ervaringen gelezen met mensen die huidproblemen hadden, het is zeker de moeite waard om deze ook te lezen. De Aloë Vera bladeren zijn te koop bij Dr. Green. In de webshop verkopen ze zowel enkel de bladeren, als de planten. Je kan al voor €9,95 twee grote Aloë Vera bladeren kopen (dat is dus ongeveer 2 weken gel voor het gezicht, hals en decolleté). Ik blijf voorlopig de gel nog even gebruiken, de updates over mijn ervaring kan je terug vinden in dit artikel.

Update handen
Na een paar weken de Aloë Vera gel gebruikt te hebben, ben ik 100% overtuigd dat dit een positieve werking heeft gehad op mijn huid. Mijn handen waren een goede test in deze koude tijden. Zoals ik hierboven al schreef, heb ik soms een beetje eczeem op mijn handen door (waarschijnlijk) de kou. Toen ik begon met het insmeren van mijn handen met de gel, merkte ik na een aantal dagen verschil. Dat is natuurlijk heel fijn, maar wat nog veel fijner is, is dat het verschil blijvend was. Ik denk dat mijn handen door de gel hersteld zijn, en hierdoor is de eczeem vooralsnog niet teruggekeerd. In plaats van een crème die op de huid blijft liggen, kan ik bij eczeem beter de gel gaan gebruiken. Een bijzonder product met meer resultaat dan ik had gedacht. Het is zeker het proberen waard, baat het niet, dan schaadt het niet.

Mocht je meer vragen hebben naar mijn ervaring, of andere vragen, laat dan een reactie achter! Dan zal ik zo snel mogelijk reageren op jouw berichtje.

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.