Geslaagd & rare mannen

IK. BEN. GESLAAGD. Officieel. Wat een verademing om klaar met de studie te zijn. Ik heb volgens mij nog nooit zoveel taart in één week tijd gegeten. Donderdag is de diplomering, maar helaas zonder feest. Gelukkig heb ik van allemaal lieve mensen cadeaus gekregen per post, dus het voelt toch nog feestelijk aan. Inmiddels werk ik fulltime, en moet ik nog wennen aan de rust die ik ’s avonds en ’s weekends heb. Heerlijk.

Ook ben ik weer gestart met wandelen. Door de drukte en chronische studie moeheid, was dat er een beetje bij in geschoten. Mijn hoofd loopt nog steeds wel een beetje over zo af en toe. Ik kan haast mijn eigen suprise party regelen. Het wordt ook hoognodig tijd dat ik mijn Spotify lijsten ga ordenen. Het is onderhand een bipolaire zooi aan het worden. Van Claudia de Breij naar Ozzy Osbourne, om vervolgens een Schlager nummer te horen. Vraag me niet hoe ik aan een Schlager nummer kom. Variatie is leuk hoor, maar om van headbangen naar 3/4 maat wals te gaan, is zelfs mij een beetje te verwarrend.

Enfin, een lekker variërend muziekje tijdens het wandelen. Ik probeer minstens één keer per week zo’n 8km te wandelen op een dag. Meestal loop ik in de natuur. Het had wat geregend, waardoor ik soms natte klodders modder tegen mijn enkels aan kreeg. Althans, ik hoop dat het modder was. Het zou jammer zijn als het hondenstront is wat er nu op mijn enkels zit.

Ik kwam een hardlopend stel tegen met een kinderwagen. En kind. De vrouw had kort geknipt haar tot haar oor. Dat rennen achter zo’n kinderwagen, té Amerikaans. Ik word nog liever de tweede Sugar Lee Hooper, dan dat ik ooit met zo’n wagen ga rennen. Verschrikkelijk. “Ja, is voor het kind ook leuk”. Ja, maar kinderen vinden schommelen ook leuk, en hardlopen doe ik wel alleen. Ik pas.

Om nog even terug te komen op mijn post date life: ik heb een theorie over mannen met Italian loafers. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar ik vind het ik-sla-mijn-vrouw schoenen. Het zijn altijd van die mannetjes met een enkelbroek. Engnekken. Het verbaasd me ook dat er mannen specifiek op zoek zijn naar vrouwen met krullend haar. “Sorry Peter, heb wel krullend schaamhaar, telt dat wel? Kan het laten staan, als je wilt?”. Mannen met hobby’s zijn leuk. Het valt me op hoeveel mannen eigenlijk alleen maar bier drinken als hobby. Goed, het zal me ook wat. Wat ik wel zorgwekkend vind, voor mezelf, als een man aan larpen doet. Ik ben dan toch bang dat, na verloop van tijd, ik ook sta te larpen in een Cleopatra outfit in een bos bij de Achterhoek. En dan ál die reisschema’s in de biografie. Ik wist ook niet wat ik daarmee moest. “Bart, moet ik je wegbrengen naar Schiphol, en je uitzwaaien?”. Of is het zodat ik kan zien dat je de komende 9 maanden geen tijd voor me hebt?

Pas vertelde ik tegen iemand op een date app dat ik bijna klaar was met mijn studie. Hij zei: “ga je hierna nog een mastertje doen?”. Een mastertje? Een mastertje in je broek. Ik ga werken en ’s avonds als een dikke 18e eeuwse vrouw op de bank fruit liggen eten. En als ik daar klaar mee ben, ga ik voor mij uitstaren en onnuttig zijn. Herbert Diederik.

Naast mijn tinder allergie, heb ik ook een allergie voor hipsters die hun kinderen hipster namen geven. Hipsturs. Soms lijkt het of ze Lingo hebben gespeeld met letters, en ze er een naam van hebben geprobeerd te maken. Of namen als River, Ocean, Ivory en Ava. Lekker hip en anders. Naast hipster namen, geven ouders hun kinderen soms ook een soort SOA namen, zoals Glamira. Je krijgt er spontaan jeuk van tussen de benen. Glamíra. Of Chacell. Een nieuw merk batterijen, zou je denken. Maar nee, het is een jongensnaam. Ik sla de Jaylino’s, Django’s en de Jayden’s even over vandaag. Goed, en over deze naam heb ik geen verhaal, maar wil het toch even zeggen. Ouders die hun zoon anno 2021 de naam Koenraad geven, vind ik echt heel verdrietig.

En ik weet dat ik het in mijn vorige posts heb gehad over naakt rondrennen bij het behalen van mijn diploma. Helaas kan dit niet doorgaan door de avondklok. Het wordt te ingewikkeld met de avondplanning.

Doei.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.