Pixi Skintreats vitamin-C

Vandaag een review over twee nieuwe producten van Pixi Skintreats, van de Vitamin-C lijn. Het is de afgelopen maanden goed koud geweest, en daar had mijn huid ook last van. Niets in mijn stash was vet genoeg, dus dat betekende dat ik opzoek moest naar een nieuw product! Omdat ik groot fan ben van Pixi Skintreats, wilde ik er weer een gokje op wagen. Dit keer heb ik de Pixi Skintreats vitamine C lotion én Caviar Balm voor jou uitgetest. Zoals je in mijn vorige Pixi Skintreats reviews kon lezen, zijn deze producten gericht op huidverbetering. De producten zijn dus ideaal voor als je jezelf thuis een salonbehandeling wilt geven.

Zowel de lotion als de balm zijn voor alle huidtypen, maar specifiek helpend voor de vermoeide huid. Ze hebben dankzij de vitamine C een verhelderend effect op de huid, hierdoor gaat de huid meer stralen, krijg je een natuurlijke glow en zie je er jeugdiger uit. Beide producten bevatten vitamine C, ferulinezuur en probiotica. Ferulinezuur is een van de sterkste antioxidanten, die verschillende soorten vrije radicalen vernietigd. Daarnaast hersteld het ook de zonbeschadigde huid, stabiliseert en vergroot het de effectiviteit van andere vitamines zoals vitamine C. En alsof dit nog niet genoeg was, vermindert dit zuur ook grove porien, acne littekens, ouderdomsvlekken én rimpels. Ferulazuur geeft de aanmaak van collageen een boost, waardoor de huid strakker wordt. De probiotica beschermd de huid. Vitamine C biedt een krachtige bescherming tegen schadelijke factoren, zoals vervuiling en uv-straling. Onderzoek toont aan dat lage concentraties vitamine C al antioxiderend zijn en huidveroudering tegengaan.

Oké nu even lekker kort, wat doet het?
• Verheldert de huid
• Stimuleert de aanmaak van collageen
• Geeft een natuurlijke glow
• Bevat antioxidanten
• Beschermt tegen vrije radicalen
• Gaat huidveroudering tegen
• Verminderd grove poriën
• Verminderd acne littekens
• Verminderd ouderdomsvlekken

Vitamin-C Lotion
Deze lotion kan je elke dag gebruiken na een reiniging. Het is dunner dan een crème, en smeert gemakkelijk uit. Ook is het product zuinig in gebruik. Eventueel kan je onder de lotion nog een serum gebruiken.

Vitamin-C Caviar Balm
Dit product is een leave-on masker, ideaal voor als je je huid overdag wilt voeden als een masker. Dit masker is bevat ingekapselde vitaminen en krachtige antioxidanten. In de balm zie je kleine gele bolletjes zitten, die bij het insmeren smelten op de huid. De balm heeft een vrij dikke structuur, vergeleken met de lotion.

Hoe gebruik je het?
Beide producten kan je dagelijks aanbrengen na het reinigen van je huid. Ook kunnen ze beiden gedragen worden over een serum. Je zou denken dat de balm vetter is dan de lotion, maar het tegendeel is waar. De balm trekt snel in de huid en laat een matte effect op de huid achter. De lotion trekt ook snel in, maar laat meer een laagje achter op het gezicht. Als mijn huid erg droog is, vind ik het fijn als er een dun laagje op mijn huid blijft liggen, zodat hij niet trekkerig aanvoelt. Het masker masseer je in op het gezicht, zodat de ingekapselde vitaminen in de huid smelten. Het masker wordt volledig door de huid geabsorbeerd, en hoeft niet afgespoeld te worden.

Wat vind ik er van?
Deze twee producten hebben mij de winter door geholpen, betreft mijn huid. Na ongeveer 2 weken, begon ik verschil te zien en voelen. Mijn huid was niet alleen niet meer droog, maar echt gehydrateerd. Ik heb niet eerder zo’n verschil gemerkt (voor en na) met het gebruik van een cosmeticaproduct. Ik gebruik de producten afwisselend. Ik vind het altijd lastig om een glow te kunnen zien, aangezien dit van meer factoren afhangt. Toch durf ik wel te zeggen dat mijn huid een natuurlijke glow lijkt te hebben na gebruik van deze twee producten. Ze werken opvallend goed bij een droge en vermoeide huid en het de poriën verfijnd. Ook maakt het mijn huid erg zacht en oogt het gezond. Ondanks mijn snel geïrriteerde huid, heb ik geen een keer iets van irritaties ervaren.

Ik heb wel gemerkt dat het aanbrengen van concealer moeilijk gaat over de Caviar Balm, bij de lotion is dit geen probleem. Als je  fanatiek bent in het dragen van make-up, is dit wel iets om over na te denken. Je kan de Caviar Balm uiteraard ook voor de nacht gebruiken. De geur vind ik heel fijn, fris en niet te sterk. Ook vind ik de structuur en het gebruik fijn. Aan het einde van de dag voelt mijn huid nog steeds gehydrateerd aan. Voor mensen met een vette huid is de Caviar Balm een uitkomt, doordat deze een matte effect heeft. Dus wél een gehydrateerde huid, maar geen glanzend gezicht, win win toch? Ik zou deze producten zeker opnieuw kopen. Ze hebben mijn droge huid hersteld, maar ook bij een niet droge huid zijn deze producten heel fijn.

Als je op zoek bent naar een fijn product wat ook daadwerkelijk iets doet voor jouw huid, is dit een goede aanvulling op je beauty routine. In de categorie ‘Beauty’ vind je meer artikelen met reviews over de producten van Pixi Skintreats. Check hier ook mijn andere post over de Glow Tonic van Pixi Skintreats.

De producten van Pixi Skintreats hebben een hele fijne prijs-kwaliteit verhouding, én ze zijn ook nog zuinig in gebruik. Een groot pluspunt van Pixi Skintreats is dat de producten niet getest zijn op dieren. Ben je na het lezen al een beetje verliefd geworden op de Vitamin-C lotion en de Vitamin-C Caviar Balm? Beide producten zijn ongeveer vanaf €31,- te koop. De Caviar Balm bevat voor deze prijs 45ml en de Lotion bevat 50ml.

3 Comments

 1. plainview

  Hey There. Ӏ found your blog using msn. This is a very well written article.
  I wiⅼl make sure to bookmark it and return to read more
  of your սseful information. Тhanks for the post.
  I will certainly return.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.