Gebak, slaappillen en Griekse man

Dear new followers, thanks for supporting me! I Write in Dutch, but there is a translate function on my website, so that non-Dutch people can also read my blog (sometimes the translation is not 100% right, but it’s something). Check menu > page ‘translate’. Again, thanks for supporting me!

Vandaag moest ik naar de tandarts, maar niet zomaar een tandarts. Nee een soort George Clooney, een Griekse man. Je hoort wel eens verhalen dat mensen hun ware zijn tegen gekomen op de meest vreemde plekken. Al hoewel een man van 45 jaar niet snel mijn ware zou zijn, was het idee wel spannend. Meestal flirt je door naar elkaar te lachen, maar met zo’n masker op het gezicht wordt dat al een stuk lastiger. Tijdens het gesprek vroeg ik mij af of hij dacht dat ik een fietsenrekje zou hebben als gebit, want je gaat toch vaak raden hoe het gezicht eruit ziet onder zo’n mondkapje (ik dan, meestal klopt het). Enfin, toen we bij het gedeelte aankwamen dat ik mijn eigen bekspreider moest vasthouden (voor foto’s) om mijn mond maximaal uit elkaar te trekken, wist ik dat het ‘m niet ging worden. Lag ik dan, als een halve gorilla met een soort eendenbek tegenover George Clooney. Ook kwam assistent Gerda mijn mond met een speeksel stofzuiger droog leggen. De romantiek was binnen een kwartier omgeslagen naar een soort van ‘haal me hier uit’ situatie. Hij zei: “Je mag in de stoel gaan liggen, dan mag je het mondkapje af doen”. Ja, hé, zo ver was ik ook wel. Wordt lastig kijken anders.

Goed, na de normale foto’s moesten er ook nog röntgen foto’s gemaakt worden. Kreeg ik een of ander ding in mijn mond, “oké en de kiezen op elkaar”. Ik kreeg met geen mogelijkheid mijn kiezen op elkaar met dat ding in mijn mond. Dus hij herhaalde weer, “kiezen op elkaar”. Je kan ook niet heel makkelijk terugpraten als je een of ander apparaat in je klep hebt zitten. Ding er weer uit, dus ik vertelde dat ik mijn kiezen niet op elkaar krijg met dat ding in mijn mond. Moest ik mijn tong anders doen, goed uiteindelijk is het gelukt met pijn. George zei wel dat ik een prachtig gebit had. Thanks, George. Kon eindelijk het pand verlaten met een kreupele mond.

Sta je dan met je gebak aan je stuur Pokémons te vangen.

Omdat mijn gebitje er weer goed bij stond, vond ik dat ik wel een taartje verdiend had. Met windkracht 30 op mijn fietsje naar de winkel gefietst en daar truffels, slagroom en gebak gekocht. Op de terugweg heb ik even Pokémon gespeeld, op mijn telefoon. Zelfs mij begint dit Corona gebeuren mijn neus uit te komen, dus ik zoek wat spanning in dit spel. Lekker Pokémons vangen. Noodstop gemaakt op de hoek van de straat om te vechten tegen een Pokémon, terwijl mijn tas met gebak bijna van mijn stuur waaide. Soms vraag ik mij oprecht af wat het leven precies is. Sta je dan met je gebak aan je stuur Pokémons te vangen. Al had ik niets liever willen doen op dat moment.

Afgelopen weken is mijn slaap op zijn zachts gezegd van lage kwaliteit. Dus na het Pokémon avontuur ging ik mijn slaapmedicatie ophalen bij de apotheek. Om mijn weg naar huis te vervolgen met mijn tas met gebak, slagroom, truffels én slaapmiddelen. Prima overlevingspakket. Tijdens het fietsen moest ik opeens weer denken aan mannen die een omgangsregeling hebben met hun ex. Nee, niet voor een kind, voor een huisdier. Onmogelijk. Ik snap niet waar mensen mee bezig zijn. Ik voelde mij ook wel een beetje gefopt. Dan cancelde ik mannen met kinderen, zodat die ex niet in beeld hoeft te zijn. Wist ik veel dat er mannen bestaan die ook nog een omgangsregeling hebben voor de hond of kat.

Nadat ik bijna gevallen was over een tak en gezandstraald was in mijn ogen, was ik eindelijk weer thuis. Ik zat nog geen 15 minuten op mijn gat, toen ik gebeld werd door een privénummer. Ik neem op en er begint iemand heel enthousiast Engels te praten. Even dacht ik dat ik de Nigeriaanse prins aan de telefoon had en ik gescamd werd. En toen zei ik maar: “Ja oké en wie ben jij dan?”. “Oh, je spreek ook gewoon Nederlands” zei hij. Ongemakkelijk. Gelukkig was het geen bedrijf waar ik gesolliciteerd had. Iets met Nederlandse directheid. En omdat het vandaag, vandaag is, eindig ik met een quote.

The key to being happy is knowing you have the power to choose what to accept and what to let go.

16 Comments

  1. henk50

    Misschien kun je die slaappillen innemen voordat je naar de tandarts gaat. Maak je een stuk relaxter. Ik ben wel eens ‘in de stoel’ in slaap gevallen (bij een behandeling van een uur).

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.