Mijn verhaal over detoxen #3 resultaten

In deze serie van 3 vertel ik jou waarom ik detox, hoe ik detox en wat de resultaten zijn. De afgelopen twee weken kon lezen waarom ik detox en hoe ik detox. Om een goed beeld te krijgen van mijn manier van detoxen en de gedachte erachter, raad ik je aan om mijn vorige detox posts ook te lezen. Tijdens detoxen kan je klachten krijgen als hoofdpijn, last van maag en/of darmen, misselijkheid, vermoeidheid en duizeligheid. Nieuwsgierig hoe ik het ervaar en wat mijn resultaten zijn? Lees dan snel verder, want dat ga nu vertellen!

Energie
Ik zie altijd een verschil tussen lichamelijke,- en mentale energie. Na een dag of twee detoxen, merk ik dat ik meer energie krijg, zowel lichamelijk als mentaal. Minder vermoeid opstaan, een betere concentratie en overdag actiever. Wat natuurlijk ook logisch is, want suikers maken je gedurende de dag vermoeid. Ook houdt je meer energie over als je licht verteerbaar voedsel eet, want voedsel met veel calorieën en vet kosten meer energie om te verteren. Mijn ervaring is dat ik na een zware maaltijd vaak lang blijf zitten, en dat ik daarna niet meer écht actief word. Zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige post, heb ik vaak last van maagpijn. Door het licht verteerbare voedsel merk ik vaak vanaf de eerste dag al verschil. Tijdens het detoxen heb geen last van de welbekende after dinner dip, of überhaupt geen dip na welke maaltijd dan ook. Bij wijzigingen in je voeding is het niet gek om de eerste dagen moeilijker door te komen, door lichamelijke vermoeidheid. Gelukkig is dit gevoel maar van korte duur, want ik krijg er elke keer veel voor terug. Uiteindelijk kom ik altijd energieker uit een detox, voel ik mij fit en gezond.

Huid
De laatste keer detoxen, kreeg ik na een paar dagen wat uitslag tussen mijn wenkbrauwen. Dit heb ik normaliter niet, het viel mij op dat dit was ontstaan nadat ik was begonnen met detoxen. Ik had een zware antibioticakuur gehad voor een ontsteking, en wilde ter ondersteuning een kruidendrankje tijdens mijn detox periode om te ontgiften (als extra). Het was een drank van zwartenbessenconcentraat, met onder andere mariadistel, choline, vit C, B3 en B5 en groene thee concentraat. Aan de huid kan je veel aflezen. Je kan aan de hand van de zones waar je uitslag krijgt, het herleiden naar waar het vandaan komt. De zone tussen en rond de wenkbrauwen staat in verbinding met de lever. Na twee dagen detoxen was dit verdwenen en zag mijn huid er veel beter uit. En wat is veel beter? Een gezonde teint, geen irritaties en gehydrateerd. Net als dat het zichtbaar wordt wanneer je veel vet of suikers tot je neemt, wordt het ook snel zichtbaar wanneer je enkel gezonde voeding neemt. Je huid van buitenaf verzorgen is extra, maar binnenuit een must!

Gewicht
Ik verlies altijd wel een beetje gewicht tijdens zo’n periode, logisch want ik sla opeens de ongezonde snacks over. Ondanks dat het geen doel is van mij, kan het detoxen goed ondersteunen bij het afvallen. Op internet staan veel berichten over hoe je snel kan afvallen met detoxen door middel van enkel sapjes te drinken. Dat klinkt aantrekkelijk, maar dat is een aanslag op je lichaam. Ik raad dit dus ook af.


Overall
Kijk, detoxen is geen wondermiddel, maar voor mij doet het in bepaalde tijden wel wonderen. Ik voel mij mentaal wat sterker en fit. Het is fijn om af en toe weer even goed stil te staan bij voeding, en mezelf er weer op alert te maken. Daarnaast haal ik ook plezier uit het maken van de sapjes, hierdoor is het detoxen geen straf. Mijn manier van detoxen is heel simpel, leuk en ook lekker. Koop geen dure detox pakketten, de prijzen die zij daar voor vragen durf ik als oplichterij te bestempelen. Bovendien lees ik verhalen over mensen die het moeilijk kunnen volhouden of vergaan van de honger. Klinkt gezond, niet? En dat wordt dan door een “health” bedrijf bedacht. Het is niet de bedoeling dat je omvalt van de honger, dan ga je je doel voorbij. Lekker zelf de keuken in, zelf een dieet bedenken en uitvogelen wat bij jou past, en huppakee ga ervoor!

Ik hoop dat ik je zo een duidelijk beeld en idee heb kunnen geven over hoe mijn detox periode eruit ziet. Na de detox periode is het natuurlijk niet de bedoeling om terug te vallen in de slechte eetgewoontes! Het is juist een goede opstap naar een gezondere levensstijl. Dit betekent niet dat je nooit een lekker taartje mag eten, maar wel altijd alles met mate. Mocht je nog vragen hebben of opmerkingen, dan mag je die in de reacties achterlaten.

6 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.