Clinique cleansing balm ‘take it off’

Kort geleden schreef ik een post over gezichtsverzorging, hierin benoemde ik ook de methode ‘double cleansing’. De meeste cleansers bestaan hoofdzakelijk uit water, maar doordat we steeds meer gebruik maken van waterproof make-up en SPF (zonnebescherming), zijn deze producten lastig te verwijderen met water. Vette, in olie oplosbare substanties worden het best opgelost door producten op oliebasis. Bij een cleansing balm is het belangrijk dat je je gezicht dubbel reinigt, ofwel ‘double cleansing’. Deze balm is praktisch hetzelfde als de cleansing oil. Nieuwsgierig wat ik van de Clinique Cleansing Balm vind? Lees dan verder.

Deze cleansing balm van Clinique is vriendelijk voor de droge, vette, gemengde én normale huid. Ideaal als je tussen de seizoenen door schommelt tussen een vette en droge huid. Deze balm is parfumvrij en verwijderd zonder moeite waterproof make-up en zonnebrandcrème van de huid. Ondanks de grondige reiniging, zorgt dit product ervoor dat de natuurlijke huidbarrière niet beschadigd raakt en maakt het de huid ontzettend zacht.

Oké nu even lekker kort, wat doet het?
• Het reinigt de huid grondig zonder te beschadigen
• Verwijderd gemakkelijk waterproof make-up en zonnebrandcrème
• Geen parfum
• Maak de huid zacht

Hoe gebruik je het?
Dit product is makkelijk en snel in gebruik. Belangrijk is dat je gezicht en vingertoppen droog zijn. Een cleansing balm, breng je, net als bij een cleansing oil, met de vingertoppen aan op een droge huid. Als je het op een natte huid aanbrengt, gaat het hele principe (van het hechten van olie op de huid aan de olie van de cleanser) weg. Dit masseer je goed in. Daarna maak je je vingertoppen nat en masseer je het water over de olie heen, hierdoor krijg een melkachtige substantie. Nadat je dat hebt afgespoeld ga je verder met de cleanser op waterbasis.

Wat vind ik er van?
Hiervoor heb ik een cleansing oil geprobeerd, hier was ik erg enthousiast over. Zoals ik eerder al schreef, ik ben fan van de dubbel reinigen methode. Deze balm voelt een beetje als een lipbalsem als je het uit de pot haalt, maar zodra je het op je gezicht aanbrengt en inmasseert veranderd het in een olieachtige substantie. Je hebt heel weinig nodig om het hele gezicht te reinigen, het is dus zuinig in gebruik. De geur is niet bepaalt lekker, maar ik ben blij met parfumvrije producten. Ik hecht dan ook niet veel waarde aan geurende verzorgingsproducten. Mijn oog make-up haalt de balm er vrijwel helemaal van af, maar niet helemaal. Ik reinig daarna altijd nog even met een wattenschijfje mijn ogen. Mijn huid voelt sinds het gebruik van de balm heel zacht, maar ook schoon aan zonder trekkerig aan te voelen. Omdat dit een balm is, moet je daarna nog wel met een cleanser op waterbasis reinigen.

De prijs kwaliteit verhouding is goed, en het is zuinig in gebruik. Een pot ‘Take The Day Off’ Cleansing Balm van Clinique kost ongeveer €27,- voor 125ml.

4 Comments

 1. lifeinwordspart2

  Dat is waar ik op zoek naar ben, heb jarenlang een vette huid gehad en sinds een aantal weken is mijn huid zo droog geworden dat mijn huidige reinigers mijn huid nog meer uitdrogen, had ooit over deze gelezen…..ga er morgen om!

  Liked by 1 person

  1. young-rebel.com

   Vervelend is dat hè, veel producten maken het vaak nog erger, heel herkenbaar. Ik heb nog nooit een reiniger gehad die de huid voedde en zacht maakte. Ben heel benieuwd naar jouw ervaring. Ik combineer deze met de facial soap mild van Clinique, deze is ook heel zacht. Groet! 🌻

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.