Glamourday self-love

Het is morgen National Glamourday, de dag dat bijna alle winkels met kortingen strooien en vrouwen gillend naar de winkels rennen. Oke, dat laatste misschien niet. Glamourday is voornamelijk gericht op het kopen van nieuwe kleding. Wat betekent glamour eigenlijk? Een betoverend uiterlijk volgens de encyclopedie. Een betoverend uiterlijk krijg je volgens mij vooral als je goed voor jezelf zorgt en lekker in je vel zit. Mijn definitie van glamour gaat verder dan een rok of glitterjurk. Hier mijn 5 tips voor een écht glamour life, it’s me time!

Neem een moment voor jezelf
Geen to-do lijstjes, afspraken of vragen. Dit moment is voor jou. Kies er bijvoorbeeld eens voor om in bad te gaan, een boek te lezen, yoga, een haarmasker in te doen of een lange wandeling te maken. Bekijk je agenda en kijk hoe je dingen op een efficiëntere manier kan doen. Vervang de “zou moeten” in “wat wil ik”, dat zal het leven een stuk aangenamer maken. Denk ook na over wat je belangrijk vindt in het leven, en wat geschrapt kan worden. Door alles vol te plannen, leef je je leven in een rush. Daar wordt uiteindelijk niemand gelukkig van, iedereen heeft deze momenten nodig om op te laden.

Geef jezelf een compliment
Iets wat we vaak vergeten, maar wel nodig is: jezelf een compliment geven! Dit geeft je energie, een goed gevoel en geeft jouw zelfbeeld een boost. We geven onszelf vaak kritiek, maar waarom is het zo moeilijk om iets positiefs over jezelf te zeggen? En hoe doe je dat?

Maak bijvoorbeeld deze zinnen af:
• Ik ben tevreden over …
• Ik ben goed in …
• Ik ben trots op …

Het gaat natuurlijk niet alleen om de “grote” dingen, juist de kleine dingen tellen! Het heeft niets met arrogantie te maken, maar wel met lief zijn en goed zorgen voor jezelf. Ook proberen om iets goed te doen, is een compliment waard. Ook als een doel niet behaald wordt, mag je jezelf credits geven voor jouw input. Don’t be so hard on yourself en wees trots.

Omring jezelf met positieve en energie
Omring jezelf met fijne en inspirerende mensen, die een aanvulling zijn op jouw leven. Mensen die jou accepteren zoals je bent en waar je op kan terugvallen, koester deze relaties. Een positieve houding brengt ons naar nieuwe hoogten die we anders niet zouden kunnen bereiken. Zo zei Oprah Winfrey ooit eens: “De grootste ontdekking aller tijden is dat een persoon zijn toekomst kan veranderen door alleen maar zijn houding te veranderen”. Deze quote liet mij heel machtig voelen over mijn eigen leven. Creëer ook voor jezelf een omgeving waarin je graag leeft. Zorg ervoor dat je je echt thuis voelt in jouw eigen huis. Dit kan al door middel van kleine aanpassingen als sfeerverlichting, bloemen, kussens, vrolijke kleuren en een mooi vloerkleed. Vergeet al deze dingen niet te waarderen en geniet van het moment.

Self-love en basisbehoeften
Houden van wie je bent! Zorg goed voor jezelf en zorg ervoor dat alle basisbehoeften als nachtrust, rusten, beweging, gezonde voeding, spierkracht, conditie en werkdruk in balans zijn. Neem afscheid van ongezonde gewoontes, deze zullen je enkel in de weg staan. De bovengenoemde punten hebben indirect allemaal te maken met houden van jezelf. Je gunt jezelf namelijk fijne mensen om je heen, je gunt jezelf een fijne leefomgeving en je gunt jezelf me-time. Vaak hoor ik mensen zeggen “ik vind koken leuk, maar niet voor mezelf”. Hoezo niet voor jezelf? Dan komen ze vaak met het argument dat het ongezellig is, maar máák het dan leuk en gezellig voor jezelf. Ook voor jezelf mag je je uitsloven in de keuken.

Misschien denk je nu “ik moet mijn hele leven aanpakken en omgooien”, maar vergeet niet dat het begint bij bewustwording. Radicale veranderingen werken vaak niet op de lange termijn. Het gaat uiteindelijk om dat je niet continu bezig bent met wie je zou willen zijn, maar met wie je bent. Langzaam, beetje bij beetje, zet je de stappen die nodig zijn om goed voor jezelf te zorgen.


4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.