Help, ik ben te gewoon

Help. Ik ben te gewoon. In onze wereld proberen mensen zich te onderscheiden van anderen, wat op zich mooi is. Ik zou niet zeggen dat ik mij probeer te onderscheiden van anderen, want die behoefte heb ik niet. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en wat ik wil. Toch denk ik dat het op het pad van de liefde steeds moeilijker wordt om met “gewoontjes” weg te komen. Ik heb geen (gedrogeerde) tijgers geaaid, ik heb geen 4 continenten bezocht of 3 scholen gebouwd in Afrika. Of ik het zou willen? Nee, absoluut niet. Ik zit hier prima. Misschien ligt het aan mij, maar ik begrijp die behoefte niet om altijd maar tot het uiterste of het gekste te gaan. Het is een vreemde manier om je ergens mee te identificeren. Net als dat mensen in hun biografie profiel zetten in welke landen ze allemaal gewoond hebben, of welke landen ze nog gaan bezoeken. Het zegt echt heel weinig over wie jij bent. Maar echt héél weinig. Precies niks, voor mij. In mijn ogen is het dan ook puur imponeer gedrag, en laat ik daar nou nét niet voor vallen.

Maar vallen mensen nog wel voor “gewoontjes”? Of word ik dan bestempeld als saai? Er heerst zo’n living life to the fullest cultuur online, vreselijk. Ja, ik probeer ook van elke dag iets leuks te maken, maar ik heb soms ook gewoon grafdagen er tussen zitten dat ik liever onder een tafel zit dan aan een tafel. Maar misschien mogen we dat niet meer laten zien aan elkaar. Positive vibes only, right? Dit soort uitspraken zijn voor mij hét bewijs dat mensen issues hebben. Want welk mens heeft alleen maar positieve vibes dag in dag uit? Op wat voor robot val je dan? Mogen er nog wel ups en downs zijn in het leven? Of moet iemand werkelijk op alle vlakken perfect zijn? Mensen verliezen de realiteit uit het oog, als je het mij vraagt.

Het voelt voor mij alsof ik niet altijd mee kan komen in deze maatschappij. Ik lijk mij bezig te houden met andere zaken, terwijl iedereen druk is met social media, foto’s maken van zichzelf en meer waarde hecht aan een online leven dan de real shit. Als ik door die profielen blader, voelt het alsof ik aapjes zit te kijken. Of misschien ben ik de aap, wie zal het zeggen. Iedereen wil van alles, maar het is waanzin als je ziet aan welke eisen je soms allemaal moet voldoen. Het is hetzelfde als vacatures, ze willen een net afgestudeerde jonge IT’er, met de werkervaring van een senior IT’er. Ain’t gonna happen, darling.

Ik vind mezelf natuurlijk niet te gewoon, maar voor de buitenwereld zal mijn profiel mogelijk wel te gewoon zijn. En het kan me niks schelen. En wat is “gewoon” uiteindelijk? Ik blijf lekker wie ik ben. Misschien is “gewoon” zijn wel authentiek anno 2021. Vind jij jezelf “gewoon”? En probeer jij jezelf te onderscheiden?

20 reacties

 1. Niergeklier

  Iedereen is uniek op zijn eigen manier! En grafieken hebben we allemaal wel eens. Dus het enige dat je altijd moet blijven doen: is zo dicht mogelijk bij jezelf blijven! Ik ben ik, en jij bent jij… en dat is goed!

  Geliked door 1 persoon

 2. Max Van Hemel

  Gewoon is verre van saai hoor. Je mag zeker wel ’s de hoge boom zijn maar altijd die hoge boom willen zijn, dat zou je wel eens je top kunnen kosten 😉
  Neeiiiiiiii…doe maar gewoon, dat is al gek genoeg. En daarbij, je blinkt al uit in vlotte teksten en het kunnen kiezen van leuke foto’s. Die volgers van je vinden je zeker niet “gewoontjes”, authentiek nu dat is pas een toepasselijk woord 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. shivatje

  Gewoon zijn is jezelf blijven. Is zeggen vandaag kruip ik in de zetel en laat me en morgen zitten we zijn alle in de zetel en genieten we. Niet iedere dag zelf niet ieder moment van de dag is hetzelfde.
  Dus blijf gewoon dat is al moeilijk genoeg ondervind ik ook 🤭😉
  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.