3 natural homemade masks for a beautiful skin

Als je geen masker meer in huis hebt, óf je liever zelf een masker maakt, heb ik hier 3 recepten voor heerlijke natuurlijke homemade gezichtsmaskers! Naast dat deze maskers effectief zijn, is het ook nog eens hartstikke leuk om het zelf te doen. Test eventueel eerst even op een stuk huid voor 15 minuten, om te kijken hoe jouw huid erop reageert. Reinig altijd eerst de huid goed, voordat je een masker aanbrengt. Here we go!

Masker voor een betere huidtextuur en tint
Yoghurt bevat melkzuur dat een zichtbaar verschil maakt voor de huid door ruwe en matte oppervlaktecellen weg te halen, en om veel nieuwere, helderdere cellen te ontdekken. Dankzij de honing voelt de huid weer zacht en elastisch aan. Kurkuma maakt de huid rustiger en dat is ook goed nieuws als je last hebt van littekens en pigmentvlekjes. Ook gaat het de afbraak van collageen én elastine tegen, wat belangrijk is om rimpels te voorkomen! Ideaal voor zonaanbidders dus. Mix het in een kom en laat het 10 tot 15 minuten zitten, verwijder het restant met water.

Wat heb je nodig?
• 1 eetlepel yoghurt
• 1 eetlepel honing
• 1 eetlepel kurkuma

Masker voor een mooie gloed
Als je een doffe en matte teint hebt, heb je dit masker nodig. Het is een zacht masker zonder zuren, dus ook voor mensen met een gevoelige huid is dit masker geschikt. Een tijdje geleden heb ik een review geschreven over Aloë Vera, dus als je benieuwd bent, klik dan even hier. Ook kan je in het artikel uitgebreid terugvinden wat deze plant doet voor de huid en waar je een 100% natuurlijke geschikte Aloë Vera plant kan kopen. Aloë Vera zit boordevol vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B6 en B12, wat een stralende, huidverzachtende en gehydrateerde huid betekent. Let wel op dat de Aloë Vera gels die in de winkel worden verkocht, zeer zelden volledig natuurlijk zijn. In combinatie met papaja, die vol met exfoliërende enzymen zit die dode huidcellen oplossen, zal het je huid een boost geven. Het cacaopoeder doet wonderen voor de huid, want het zorgt er namelijk voor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Daarnaast heeft cacaopoeder een reinigende werking en gaat het de effecten van huidveroudering tegen. Mix het in een kom en laat het 10 tot 15 minuten zitten, verwijder het restant met een tissue, of met water.

Wat heb je nodig?
• 1 eetlepel cacaopoeder
• Kwart papaja
• 1 eetlepel Aloë Vera gel

Masker voor grove poriën en de onzuivere huid
Zoals ik hierboven al beschreef, cacao heeft een reinigende werking op de huid én vernauwd het de poriën. De antioxidanten in cacao geven je immuunsysteem een boost, hierdoor zullen wondjes en ontstekingen sneller genezen. Last but not least, ook helpen sterke antioxidanten als Vitamine E bij een snellere genezing van littekens. Honing heeft een antibacteriële en desinfecterende werking, wat de cacao dus mooi ondersteund bij het reinigen van de huid. Yoghurt bevat melkzuur dat een zichtbaar verschil maakt voor de huid door ruwe en matte oppervlaktecellen weg te halen, en om veel nieuwere, helderdere cellen te ontdekken. Mix het in een kom en laat het 10 tot 15 minuten zitten, verwijder het restant met water.

Wat heb je nodig?
• 2 theelepels honing
• 2 theelepels yoghurt
• 1 theelepel cacao

6 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.