My 5 favorite home workout video’s

Ik ben nooit echt gek geweest op de sportschool, maar wel op sporten. Een tijd heb ik gesport bij een sportschool, maar na een jaar heb ik mijn abonnement opgezegd. De drempel om ernaar toe te gaan was vaak hoog, en in een ruimte staan met andere zweterige kreunende mensen op apparaten, nodigde mij ook niet uit om te gaan. Ik besloot om thuis workouts te gaan doen, met eigen lichaamsgewicht. Tegenwoordig is de sportschool geen must meer voor als je aan je lichaam wilt werken, want het internet staat vol met workouts!

En waarom is bewegen zo belangrijk? Bewegen heeft vele voordelen: je voelt je zowel lichamelijk als mentaal energieker, het houdt je gewicht en bloeddruk op peil, en de kwaliteit van slapen verbetert. Lichaamsbeweging verhoogt ook het gehalte aan dopamine, endorfine en serotonine. De dopamine zorgt ervoor dat we tevreden zijn en geeft ons het gevoel van beloning. Endorfine zorgt voor het ontstaan van een gevoel van geluk. Door serotonine heeft invloed op het geheugen, de stemming en het zelfvertrouwen. Kortom: een must in het leven! Ik heb voor jou mijn 5 favoriete video’s op een rij gezet. Enkele video’s zijn met gewichten, maar deze kan je gerust weglaten.

ABS
Buikspieren! Een pittige workout waarbij je al je buikspieren traint. De video’s van Koboko Fitness zijn erg toegankelijk, daarnaast sleept de eigenaresse je door de workouts heen met haar enthousiasme.

ARMEN
Deze workout ziet er ontzettend onschuldig en makkelijk uit, maar zelfs na een paar weken vallen mijn armen nog van mijn lijf na het trainen. Net als bij de vorige video, het enthousiasme van de dames motiveert om de volledige workout mee te doen. Deze korte, maar zware, toning video zorgt ervoor dat de armen weer mooi in shape komen!

BOXING
Boksen is ontzettend goed voor de conditie, balans en het zelfvertrouwen. Bij deze workout, met Milan Costich, train je dan ook je hele lichaam. Extra leuk is dat je een aantal boks technieken leert, en door de hoge intensiteit verbrand je veel calorieën.

BUTT
De billen kunnen natuurlijk niet achterblijven! Ook deze workout ziet er relatief simpel uit, maar je billen branden je broek uit tijdens deze training. De oefeningen zijn makkelijk, maar zeer effectief. Niet alleen voor de billen, maar ook voor de bovenbenen en de rug.

CARDIO
Naast krachttraining, ben ik ook gek op cardio. Een combinatie van deze twee maakt sporten voor mij compleet. Dankzij cardio verbetert je conditie en zullen de conditie van je hart en longen dus verbeteren. Bij cardio verbrand je calorieën tijdens de training, bij krachttraining gebeurt dat ná de training. Dit is een leuke en actieve workout om thuis uit te voeren!

Dit waren mijn 5 favoriete video’s! Heb je zin in een challenge? Check dan deze post, waarin ik een challenge schema heb opgesteld. Liever iets rustiger aan? Hier vind je een aantal goede yoga oefeningen voor beginners! Wat doe jij aan beweging?

8 reacties

  1. shivatje

    Bezig zijn met je lichaam en er tijd voor nemen dat is al een goed punt. De oefeningen doen naar eigen kunnen is het belangrijkste. En zeker niet over je grens gaan.
    Als je gelijk welk filmpje bekijkt dan zijn het allemaal afgetrainde lichamen. En daar spiegelen velen zich naar. Maar ieder lichaam is anders en iedere oefening zal voor de ene persoon moeilijker en zwaarder zijn dan voor de andere.

    Aum Shanthi

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.