My 5 favorite home workout video’s

Ik ben nooit echt gek geweest op de sportschool, maar wel op sporten. Een tijd heb ik gesport bij een sportschool, maar na een jaar heb ik mijn abonnement opgezegd. De drempel om ernaar toe te gaan was vaak hoog, en in een ruimte staan met andere zweterige kreunende mensen op apparaten, nodigde mij ook niet uit om te gaan. Ik besloot om thuis workouts te gaan doen, met eigen lichaamsgewicht. Tegenwoordig is de sportschool geen must meer voor als je aan je lichaam wilt werken, want het internet staat vol met workouts!

En waarom is bewegen zo belangrijk? Bewegen heeft vele voordelen: je voelt je zowel lichamelijk als mentaal energieker, het houdt je gewicht en bloeddruk op peil, en de kwaliteit van slapen verbetert. Lichaamsbeweging verhoogt ook het gehalte aan dopamine, endorfine en serotonine. De dopamine zorgt ervoor dat we tevreden zijn en geeft ons het gevoel van beloning. Endorfine zorgt voor het ontstaan van een gevoel van geluk. Door serotonine heeft invloed op het geheugen, de stemming en het zelfvertrouwen. Kortom: een must in het leven! Ik heb voor jou mijn 5 favoriete video’s op een rij gezet. Enkele video’s zijn met gewichten, maar deze kan je gerust weglaten.

ABS
Buikspieren! Een pittige workout waarbij je al je buikspieren traint. De video’s van Koboko Fitness zijn erg toegankelijk, daarnaast sleept de eigenaresse je door de workouts heen met haar enthousiasme.

ARMEN
Deze workout ziet er ontzettend onschuldig en makkelijk uit, maar zelfs na een paar weken vallen mijn armen nog van mijn lijf na het trainen. Net als bij de vorige video, het enthousiasme van de dames motiveert om de volledige workout mee te doen. Deze korte, maar zware, toning video zorgt ervoor dat de armen weer mooi in shape komen!

BOXING
Boksen is ontzettend goed voor de conditie, balans en het zelfvertrouwen. Bij deze workout, met Milan Costich, train je dan ook je hele lichaam. Extra leuk is dat je een aantal boks technieken leert, en door de hoge intensiteit verbrand je veel calorieën.

BUTT
De billen kunnen natuurlijk niet achterblijven! Ook deze workout ziet er relatief simpel uit, maar je billen branden je broek uit tijdens deze training. De oefeningen zijn makkelijk, maar zeer effectief. Niet alleen voor de billen, maar ook voor de bovenbenen en de rug.

CARDIO
Naast krachttraining, ben ik ook gek op cardio. Een combinatie van deze twee maakt sporten voor mij compleet. Dankzij cardio verbetert je conditie en zullen de conditie van je hart en longen dus verbeteren. Bij cardio verbrand je calorieën tijdens de training, bij krachttraining gebeurt dat ná de training. Dit is een leuke en actieve workout om thuis uit te voeren!

Dit waren mijn 5 favoriete video’s! Heb je zin in een challenge? Check dan deze post, waarin ik een challenge schema heb opgesteld. Liever iets rustiger aan? Hier vind je een aantal goede yoga oefeningen voor beginners! Wat doe jij aan beweging?

10 Comments

 1. Louis

  Bonjour Lidewij,
  Je découvre ton très beau site, ta passion pour l’écriture, et tes études très sérieuses.
  L’accompagnement des familles (parents et enfants) est un sujet qui mérite beaucoup d’attention et d’investissement.
  Celle qui sert le mieux mérite le plus. Félicitations !
  Sois prudente Lidewij et prends bien soin de toi.
  Bisous amicaux d’Auvergne.

  Hallo Lidewij,
  Ik ontdekte je hele mooie site, je passie voor schrijven en je zeer serieuze studies.
  Het ondersteunen van gezinnen (ouders en kinderen) is een onderwerp dat veel aandacht en investering verdient.
  Degene die het beste serveert, verdient het meest. Gefeliciteerd!
  Wees voorzichtig Lidewij en pas goed op jezelf.
  Vriendelijke kusjes uit de Auvergne.

  https://www.youtube.com/channel/UCyc9XMVHrX38lth2LeiV5PQ

  Liked by 1 person

  1. young-rebel.com

   Bonsoir, merci pour votre gentil et doux message. Comme c’est gentil d’avoir trouvé mon blog. J’espère pouvoir apporter ma contribution aux personnes qui traversent une période difficile dans la vie. Cela rendrait le monde beaucoup plus beau. En fin de compte, nous avons toujours besoin de quelqu’un dans la vie car quand les choses ne vont pas bien, je veux être cette personne pour les autres. Merci pour votre message et qui sait, à bientôt. Bon week-end! p.s. Je n’ai jamais été en Auvergne. Eh bien en Dordogne (où se trouve pratiquement tous les Pays-Bas) et à La Tranche-sur-Mer.

   Liked by 1 person

 2. shivatje

  Bezig zijn met je lichaam en er tijd voor nemen dat is al een goed punt. De oefeningen doen naar eigen kunnen is het belangrijkste. En zeker niet over je grens gaan.
  Als je gelijk welk filmpje bekijkt dan zijn het allemaal afgetrainde lichamen. En daar spiegelen velen zich naar. Maar ieder lichaam is anders en iedere oefening zal voor de ene persoon moeilijker en zwaarder zijn dan voor de andere.

  Aum Shanthi

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.